Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Decembrie 2018
Vizualizari: 513
Comentează add

În judeţul Timiş sunt peste 40.000 de gospodării fără curent electric din cauza vântului puternic, transmit corespondenţii Radio România.

Pe majoritatea drumurilor din ţară se circulă în condiţii de iarnă

radiojurnal

În judeţul Timiş sunt peste 40.000 de gospodării fără curent electric din cauza vântului puternic, transmit corespondenţii Radio România.

Şi la Buzău au mai rămas 10 localităţi nealimentate cu electricitate, la Caraş-Severin - peste 30, iar la Arad - aproape 50.

Angajaţii companiei de distribuţie lucrează pentru remedierea în cel mai scurt timp a defecţiunilor. Pe majoritatea drumurilor din ţară se circulă în condiţii de iarnă.

Şi în Valea Jiului traficul se desfăşoară cu dificultate, transmite corespondentul RRA Ilie Pintea.

Reporter: Mai multe sectoare izolate de drumuri judeţene din vestul Văii Jiului şi din zona Masivului Retezat au fost închise, iar pe drumurile care ajung în staţiunile montane Parâng, Straja şi Pasul Vâlcan se acţionează cu prioritate, astfel încât turiştii aflaţi la munte să poată pleca spre casă fără incidente. Pe de altă parte, primăria din Lupeni a amendat cu 10.000 de lei firma cu care are contract pentru deszăpezire, deoarece, potrivit primarului Lucian Resmeriţă, societatea nu a scos utilajele în teren, în ciuda avertizării de cod portocaliu.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii mai multor secţii din întreg udeţul, precum şi echipe ale Secţiei Drumuri Naţionale au intervenit încă de dimineaţă pentru îndepărtarea crengilor şi arborilor căzuţi pe DN7, pe mai multe porţiuni, pe DN76, în localitatea Vălişoara, şi pe DN66, la intrarea în Băniţa.

Pe drumurile naţionale din judeţ acţionează 37 de utilaje de deszăpezire, nefiind drumuri închise sau blocate din cauza zăpezii, dar se circulă cu dificultate şi ninge puternic.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo deosebite, au fost afectate reţelele electrice din mai multe zone ale judeţului Hunedoara, unde şi la această oră sunt afectaţi, total sau parţial, 11.434 de clienţi din 28 de localităţi, printre care Petroşani, Haţeg sau Uricani.

În teren se află 75 de echipe de intervenie, care intervin de azi-dimineaţă şi vor continua să lucreze pentru restabilirea, în cel mai scurt timp posibil, a alimentării cu energie electrică.


Etichete drumuricondiţii de iarnămaiviscolzapadaenergie electricaaradcaras severinhunedoaraisubuzau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live