Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

4 Iulie 2017
Vizualizari: 1279
Comentează add

Pentru a primi bani europeni, autoritățile de la Chișinău vor trebui să respecte mai multe condiții.

PE a aprobat un ajutor de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova

cristian-nita

 Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu.

Parlamentul European a aprobat astăzi cu o largă majoritate acordarea unui ajutor de 100 de milioane de euro pentru Republica  Moldova, însă toți europarlamentarii care au luat cuvântul au exprimat temeri în legătură cu preconizata modificare a sistemului electoral din Republica Moldova.

Pentru a primi bani europeni, autoritățile de la Chișinău vor trebui să respecte mai multe condiții.

Care sunt acestea, i-a spus trimisului nostru la Strasbourg, Cristian Niță, eurodeputatul social democrat Sorin Moisă, raportor în legislativul european pentru acest dosar, al ajutorului pentru Republica Moldova.

Sorin Moisă: "Condițiile atașate sunt legate de reforma în economie și în sistemul bancar. Ştiți că a fost acel caz faimos, al fraudei de 1 milion de euro.

Una dintre condiții este aplicarea sistemului /.../ de guvernanță în sistemul financiar bancar.

Vor fi condiții legate de reforma administrației publice, de modul cum se fac achizițiile publice, de modul cum se administrează, se guvernează sectorul energetic, achizițiile de energie, investițiile în domeniul energiei.

Sunt foarte multe lucruri care pot să ducă la un proces de modernizare profundă pe termen lung a economiei, a societății în Republica Moldova, cu implicații, evident, și în sfera politică, în sensul că, dacă ai întotdeuna transparență în distribuirea resurselor de către stat, de pildă, evident că asta duce și la un tip de regulă în viața politică".


Etichete Republica MoldovaParlamentul EuropeanajutorconditiiSorin Moisă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live