Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

7 Iunie 2013
Vizualizari: 2208
Comentează add

PDL va îndemna populaţia la boicotarea referendumului dacă în Constituţie se va păstra Parlamentul bicameral şi nu va fi limitat numărul parlamentarilor la 300.

PDL ar putea boicota referendumul pentru Constituţie

iulia-gherman

Parlamentul României. Foto: arhivă.

PDL va îndemna populaţia la boicotarea referendumului dacă în Constituţie se va păstra Parlamentul bicameral şi nu va fi limitat numărul parlamentarilor la 300, a anunţat purtătorul de cuvant al partidului, Adriana Săftoiu.

Ea susţine că amendamentul aprobat ieri menţine vechea structură a Parlamentului. La demersul PDL nu se alătură şi UDMR.  

PDL reacţionează după ce, ieri, Comisia de revizuire a Constituţiei a respins amendamentul democrat-liberalilor referitor la Parlamentul unicameral cu cel mult 300 de membri şi a acceptat în schimb o propunere a USL.

Amendamentul USL prevede un parlament bicameral, cu 300 de deputaţi plus 17 din partea minorităţilor naţionale şi cu senatori care vor reprezenta regiunile administrativ-teritoriale.

Democrat-liberalii vor boicota referendumul pentru revizuirea Constituţiei, avertizează purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu:

"Dacă şi în parlament va trece acel amendament cu 300 de deputaţi plus 17 minorităţi, dacă va rămâne tot cu parlament bicameral, în acest caz PDL va îndemna populaţia să nu se prezinte la referendum" a mai spus Adriana Săftoiu.

Demersul PDL nu este susţinut de parlamentarii UDMR, care în Comisia de revizuire a Constituţiei au votat în favoarea amendamentului USL.  

"E opţiunea oricărui grup parlamentar ca în cazul oricăror legi să încerce să-şi impună un punct de vedere şi o reacţie. Noi avem un alt punct de vedere legat de această modificare; şi pentru noi există modificări cu care nu putem fi de-acord. Evident, când va fi adoptată Constituţia, atunci vom vedea ce punct de vedere avem noi" a declarat Márton Arpád, deputat UDMR. 

Anul trecut, PDL a boicotat referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, cerându-le cetăţenilor să nu se prezinte la vot.


Etichete dezbateri constituţiePDLConstituţiereferendumBoicotAdriana SăftoiuMárton Arpád

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live