Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

5 Aprilie 2015
Vizualizari: 1985
Comentează add

"Domnul Radio", Paul Grigoriu, a murit vineri seară. A fost unul dintre realizatorii “Matinalului” la Radio România Actualităţi, şi mai apoi al “Sfertului Academic".

Paul Grigoriu va fi înmormântat astăzi la Buciumeni Paul Grigoriu va fi înmormântat astăzi la Buciumeni - Conține audio

-cristina-grecu

Paul Grigoriu  Foto: Alexandru Dolea. 

Paul Grigoriu va fi înmormântat astăzi la Buciumeni, în judeţul Dâmboviţa, acolo unde s-a stins din viaţă, la vârsta de 70 de ani. 
 
Ceremonia funerară va începe la ora 14:00. 
 
"Jurnalist desăvârşit, scriitor cu har, creator de şcoală şi personalităţi radiofonice, Paul Grigoriu a ştiut să păstreze un echilibru editorial care i-a adus nu doar recunoaştere profesională, dar şi dragostea milioanelor de ascultători" - scrie, într-un comunicat de presă, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. 
 
Emisiunea care l-a consacrat a fost "Matinalul", dar a realizat şi alte emisiuni, precum "Noapte Albastră", "Sfertul Academic" sau "K-drane":  
 
AUDIO: Paul Grigoriu.
 
Aşa începea Paul Grigoriu fiecare emisiune "K-drane", iar atunci era chiar ziua lui de naştere. 
 
O petrecea, în mod firesc, la serviciu, în emisie, la datorie, căci, aşa cum spunea mai târziu, Radioul cere foarte multe sacrificii. 
 
Vocea sa inconfundabilă şi modul în care înţelegea să îşi facă meseria au fost exemplu pentru generaţii de jurnalişti. 
 
Şi-a început cariera în 1969 la REPS, Redacţia Emisiunilor Pentru Străinătate, Secţia Franceză, iar emisiunea care l-a consacrat a fost "Matinalul". 
 
Nouă ore pregătea această dificilă emisie, care începea la cântatul cocoşilor, povesteşte într-un interviu Paul Grigoriu. 
 
Ca director, a fost adjunct al Radioului Public şi apoi director general interimar. Era dur. 
 
O greşeală ne costa scump, dar nu o mai făceam a doua oară şi ştiam că avea întotdeauna dreptate. Îl conducem pe ultimul drum, la Buciumeni, acolo unde s-a retras, pentru că îi plăceau locurile şi oamenii. De acolo, în ultima vreme, mai trimitea câte o pastilă acidă.
 
AUDIO: Paul Grigoriu.
 
Paul Grigoriu, cu ultimul său material, difuzat duminica trecută, la emisiunea "Arena Naţională". 

Etichete Paul GrigoriuRadio RomâniaPaul Grigoriu a muritmarile voci ale RadiouluiRadio România ActualităţiSfertul AcademicMatinalOVIDIU MICULESCUPreşedinte Director GeneralSRR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live