Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

24 Iulie 2013
Vizualizari: 1632
Comentează add

ANM anunţă că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, până duminică, când în Banat, Oltenia şi sudul Munteniei va fi caniculă, cu temperaturi de până la 36 de grade.

Patru zile de caniculă şi disconfort termic

andreea-marin

Foto: Reuters.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi chiar depăşi frecvent pragul critic de 80 de unităţi.  

"În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi călduroasă şi se va depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic. Vorbim mai ales de zonele de câmpie, dar pe arii mai restrânse, fenomenul se va produce şi în zonele de deal sau de podiş. Canicula va continua, ba chiar temperaturile vor mai creşte. După datele mai vechi, şi luna august se arată a fi călduroasă şi cu un regim pluviometric uşor deficitar" spune Dinu Mărăşoiu, meteorologul de serviciu.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, de joi până duminică, când în Banat, Oltenia şi sudul Munteniei va fi caniculă şi se vor înregistra temperaturi de până la 36 de grade, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie .
   
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş.
   
În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 36 de grade, informează meteorologii.


Etichete caniculăindice de confort termicindicele temperatură-umezealăANMmeteorologiDinu Mărăşoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live