Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 773
Comentează add

Directorul medical al spitalului, Alina Tănase, precizează că cei 4 angajați sunt de pe aceeași tură și că două cazuri depistate pozitiv ieri au fost descoperite la a doua testare.

Patru cadre medicale de la Institutul Fundeni, infectate cu Covid-19

radiojurnal

Foto: radiocluj.ro

Trei asistente și o infirmieră de la anestezie și terapie intensivă care lucrează la Institutul Clinic Fundeni au fost confirmate cu noul coronavirus în cadrul testării continue.

Directorul medical al spitalului, Alina Tănase, precizează că cei patru angajați sunt de pe aceeași tură și că două cazuri depistate pozitiv ieri au fost descoperite la a doua testare.


Alina Tănase: Din momentul depistării primei persoane asimptomatice, întreaga tură nu a mai intrat în spital din ziua de miercuri, 22 aprilie. În toate cazurile au fost făcute anchete epidemiologice. În data de 24 și 25 aprilie a fost realizată decontaminarea secției, au fost curățate cu soluții dezinfectante pardoselile, pereții și toate suprafețele. Toți pacienții prezenți în acest interval în Secția de terapie intensivă au fost testați după pozitivarea primului caz la nivelul personalului. Toate testele au fost negative. În 28 aprilie a fost realizată o nouă decontaminare. Toți contacţii au fost izolați la domiciliu. S-a declanșat o anchetă epidemiologică, iar la revenirea la serviciu, toţi angajații vor fi testați. Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare singur în salon până când avem rezultatul testului.

(RS)


Etichete cadre medicaleinstitutul fundenicoronaviruscovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live