Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

27 Octombrie 2017
Vizualizari: 1504
Comentează add

Patriarhul rus a adus o parte din moaştele Sfântului Serafim de Sarov, care au fost aşezate pentru închinare pe dealul Patriarhiei.

Patriarhul Kiril al Moscovei este la Bucureşti

remus-radulescu

 

Patriarhul Kirill al Moscovei a sosit joi, 26 octombrie, la Bucureşti, pentru a participa la sărbătoarea de vineri a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul capitalei. Patriarhul rus a adus o parte din moaştele Sfântului Serafim de Sarov, care au fost aşezate pentru închinare pe dealul Patriarhiei, unde se desfăşoară zilele acestea pelerinajul de Sf. Dumitru.

În faţa pelerinilor, Patriarhul Kirill a vorbit despre valorile comune care-i uneşte pe toţi creştinii ortodocşi, indiferent de limbă şi de graniţe. Între aceste valori, Patriarhul rus a menţionat dragostea şi pacea.

"Această forţă pacificatoare, măreaţă a bisericii, trebuie să fie actualizată în fiecare epocă, şi atunci când condiţiile externe sunt prielnice, dar şi atunci când nu sunt prilenice, pentru ca să realizăm ceea ce ne-am propus. Fie ca duhul iubirii frăţeşti autentice să împărăţească întotdeauna în inimile noastre! Fie ca legăturile dragostei între bisericile ortodoxe surori - română şi rusă - să se întărească continuu", a spus Patriarhul Kiril al Moscovei..


Etichete PatriarhMoscovaRusiaKirilSfântului Serafim de SarovmoaştepărticeleSântul Dumitru cel nou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live