Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

26 Octombrie 2017
Vizualizari: 1200
Comentează add

Patriarhul Kiril al Moscovei a sosit, în această seară, la Bucureşti, pentru a participa la sărbătoarea de mâine a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Capitalei.

Patriarhul Kiril al Moscovei a sosit la Bucureşti

remus-radulescu

Patriarhul Kiril in timpul unei slujbe bisericesti. Foto: Wikipedia.

Patriarhul Kiril al Moscovei a sosit, în această seară, la Bucureşti, pentru a participa la sărbătoarea de mâine a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Capitalei.

Patriarhul rus a spus că vine la Bucureşti pentru a afirma valorile comune ale ortodoxiei. Detalii ne oferă acum, în direct, redactorul nostru, Remus Rădulescu.

Reporter: Patriarhil Kiril al Moscovei a ajuns deja la Patriarhia Română şi participă în aceste momente la o scurtă slujbă bilingvă, româno-slavonă. El a fost întâmpinat la Aeroportul Henri Coandă de Patriarhul Daniel, al Bisericii Ortodoxe Române.

Într-o primă declaraţie, la aeroport, Patriarhul Kiril a spus că vine în Bucureşti pentru a-l felicita pe Patriarhul Daniel la 10 ani de când conduce Biserica Ortodoxă Română şi a subliniat că pe români şi pe ruşi îi leagă valorile comune ale ortodoxiei şi când oameni din ţări diferite împărtăşesc valori comune nu pot avea decât relaţii bune, care reprezintă un mare potenţial pentru a trăi în pace şi conlucrare, a spus Patriarhul Kiril al Moscovei.

Patriarhul rus a adus la Bucureşti un fragment din moaştele Sfântului Serafim de Sarov, un mare duhovnic rus, care vot fi aşezate pentru închinarea credincioşilor participanţi, zilele acestea, la pelerinajul de Sfântul Dumitru.

Mâine, Patriarhul Kiril al Moscovei va sluji împreună cu Preafericitul Daniel şi cu alţi doi întâi stătători de biserici ortodoxe din Albania, şi din Cehia şi Slovacia la sarbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, pe dealul Patriarhiei.


Etichete Patriarhul Kiril al MoscoveivizitaBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live