Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ionuţ Iamandi

5 Noiembrie 2015
Vizualizari: 2439
Comentează add

Patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor "dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare". Ce a spus de fapt patriarhul (AUDIO).

Patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor și îi cheamă la rugăciune Patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor și îi cheamă la rugăciune - Conține audio

ionut-iamandi

Patriarhul Daniel intr-o adresare publica. Foto: basilica.ro.

Intr-un mesaj postat pe siteul oficial al Bisericii Ortodoxe Romane, basilica.ro, patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor "dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite".

El afirma ca biserica "ii iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate".

"Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate", se mai arata in comunicatul semnat de Patriarhul Daniel si intitulat "Cuvânt părintesc şi prietenesc pentru tineri".

Tot pe siteul basilica.ro e publicata si o invitatie pentru cei ce vor sa se roage pentru victimele de la Clubul Colectiv. Acestia sunt chemati la slujba, zilnic, la catedrala patriarhala, incepand cu ora 18.30. 

Mesajul integral al patriarhului

Dragi tineri,

În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor, şi pentru cei răniți care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de prețuire, de pace şi binecuvântare.

Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite.

Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor.

Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.

Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.

Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Reprosuri publice

Mai multi jurnalisti si lideri de opinie au criticat absenta patriarhului Daniel de la locul in care oamenii au venit sa se roage pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv.

Trimiterea unui sobor de preoti, la trei zile de la incendiu, la clubul Colectiv nu a fost considerata suficienta de catre unii protestatari din Bucuresti, care au mers marti seara la patriarhie si au scandat impotriva patriarhului.

Episodul s-a adaugat altor reprosuri publice facute in timp si care privesc in special transparenta veniturilor si cheltuielilor Bisericii Ortodoxe.

Protestul din Bucuresti a dus la demisia guvernului Ponta.

Citat scos din context

Pe rețelele sociale și prin unele publicații a apărut marti o declarație atribuita patriarhului Daniel, care ar fi spus “Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii”.

Patriarhul a fost astfel creditat cu o punere in opozitie a clubului cu biserica.

De fapt, prin “la club”, patriarhul s-a referit la locul de lângă clubul Colectiv unde s-a strâns lumea ca sa aduca un omagiu victimelor incendiului. In discutia cu jurnalistii, patriahul ii indemna pe credinciosi sa vina la biserica pentru slujbe ale victimelor incendiului, ci nu la locul de pelerinaj de langa clubul Colectiv.

Publicam mai jos inregistrarea audio integrala a discutiei patriarhului cu jurnalistii, la iesirea de la slujba de inmormantare a unei victime a incendiului la care patriarhul a participat.

Inregistrarea a fost difuzata marti, in jurul orei 14.05, la televiziunea B1TV. 

AUDIO: Discutia patriarhului Daniel cu jurnalistii la Biserica Delea Veche din Bucuresti.


Etichete exclusiv onlineincendiu in clubpatriarhul danielbiserica delea vecheB1TV

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live