Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Tudor Ţepeneag, Paris

10 Octombrie 2013
Vizualizari: 1425
Comentează add

În Franţa, Partidul dreptei radicale Frontul Naţional, se află pentru prima oară în fruntea preferinţelor alegătorilor, ca intenţie anunţată în scrutinul de la alegerile europene.

Partidele de dreapta câştigă simpatia francezilor

tudor-tepeneag-paris

Marine Le Pen. Foto: Arhivă Reuters.

În Franţa, Partidul dreptei radicale Frontul Naţional, se află pentru prima oară în fruntea preferinţelor alegătorilor, ca intenţie anunţată în scrutinul de la alegerile europene de anul viitor.

Printre susţinătorii extremei drepte, se numără şi actorul Alain Delon aspru criticat pentru această opţiune.

Un recent sondaj de opinie pare să dea dreptate liderei Frontului Naţional, este vorba de Marine Le Pen.

Ea afirmă că formaţiunea pe care o conduce este primul partid din Franţa. Sondajul dă Frontul Naţional, partid de extrema dreaptă - pe primul loc în ce priveşte intenţiile de vot la alegerile europene de anul viitor, cu 24 %, urmat de formaţiunea de dreapta, UMP (Uniunea pentru o Mişcare Populară) - 22 % şi de Partidul Socialist cu numai 19 % din intenţiile de vot.

Şi Marine Le Pen nu pierde ocazia să îşi înţepe adversarii politici. 

"Există în mod incontestabil un progres spectaculos al Frontului Naţional cu fiecare nouă alegere şi de altfel, cu fiecare nouă alegere casta formată din UMP şi Partidul  Socialist are aceeaşi reacţie: socialiştii sar în ajutorul UMP. Mă întreb de altfel, dacă nu ar fi mai bine să fuzioneze, cel puţin aşa lucrurile ar fi clare. Eu le propun chiar şi un nume pentru noul partid şi anume: ROM - Regruparea Organizaţiilor Mondialiste şi, pe de altă parte ar rămane Frontul Naţional care este singura mişcare patriotică" afirmă Marine Le Pen.

Deşi din punct de vedere ideologic, Frontul Naţional se detaşează cel mai clar de Partidul Socialist şi de celelalte formaţiuni de stânga, obiectivul afişat de Marine Le Pen este întărirea partidului pe care îl conduce printr-o  absorbţie progresivă a simpatizanţilor UMP, partidul de dreapta clasic şi încercările unora dintre liderii UMP de a prelua teme ale Frontului Naţional nu au dat până acum rezultatele scontate, de unde şi evoluţia înregistrată de sondaj.


Etichete Frontul NaţionalFranţaAlain DelonMarine Le PenPartidul Socialist

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live