Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

8 Decembrie 2015
Vizualizari: 1076
Comentează add

Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite este solid şi necesar într-o regiune care se confruntă cu multe ameninţări, spune ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite, "solid şi necesar"

alina-stanuta

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm. Foto: facebook.com/bucharest.usembassy.

Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite este solid şi necesar într-o regiune care se confruntă cu multe ameninţări, a spus ambasadorul SUA, Hans Klemm, după întâlnirea de astăzi cu parlamentarii români din Comisia pentru Politică Externă.

Întâlnirea ambasadorului Statelor Unite cu deputaţii a avut loc la solicitarea oficialului american.

Acesta a prezentat priorităţile sale în România şi a evidenţiat importanţa parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

"Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite rămâne foarte solid, necesar în timpuri nesigure, într-o regiune care se confruntă cu multe ameninţări. Având în vedere determinarea de care dau dovadă atât Statele Unite ale Americii, cât şi România în menţinerea securităţii, a democraţiei şi a prosperităţii economice, parteneriatul rămâne unul foarte puternic", a spus Hans Klemm.

Discuţia oficialului american cu deputaţii din Comisia pentru politică externă a atins mai multe subiecte, între care securitatea la Marea Neagră, situaţia din Republica Moldova, dar şi vizele pentru cetăţenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii.

Deputatul UDMR László Borbély, preşedintele Comisiei pentru politică externă, spune că problema este una dureroasă pentru România şi speră ca ţara noastră să fie introdusă în programul Viza Waiver.

"Lucrăm împreună pentru a facilita pentru cetăţenii români să meargă în Statele Unite. Eu sper că nu numai la nivelul Administraţiei, Guvernului Statelor Unite, ci şi la nivelul Congresului, va fi o deschidere pentru că Polonia şi noi suntem în această situaţie", a afirmat László Borbély.

În timpul discuţiilor, ambasadorul american Hans Klemm a recomandat părţii române să îşi promoveze obiectivele turistice din România şi a menţionat în context mitul lui Dracula şi Transilvania. 


Etichete ambasadorul Statelor Unite la BucureştiHans Klemmparlamentarii români din Comisia pentru Politică Externăparteneriat strategicdeputatul UDMR László BorbélyViza Waiver

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live