Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

10 Iunie 2019
Vizualizari: 505
Comentează add

Parteneriat româno-italian pentru producerea de arme de asalt Beretta la Uzina Mecanică Plopeni.

Parteneriat româno-italian pentru producerea de arme de asalt Beretta

catalin-radu

Arme Beretta. Foto: Cătălin Radu

Uzina Mecanică Plopeni va începe să producă arme de asalt Beretta peste aproximativ şase luni. Astăzi a fost semnată o înțelegere în acest sens cu o companie italiană.

În cel mai scurt timp urmează să fie înființată o companie mixtă din care statul român va deține 80%.


Reporter: Cătălin Radu - Ministrul economiei, Nicolae Bădălău, a precizat că arma de asalt ARX 160, care va fi produsă la această fabrică, oferă Armatei Române un produs care este extrem de agreat și pe piața internațională.


Nicolae Bădălău: Ministerul Economiei, prin Fabrica Plopeni, oferă o armă de asalt modernă, ultramodernă, de generație 4. Societatea nou-înființată va avea ca acțiuni 80% statul român, prin Ministerul Economiei, respectiv Fabrica Plopeni, 20% Beretta.


Reporter: La eveniment a participat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, care a precizat că specialiștii români au testat această armă de asalt și au fost foarte mulțumiți.


Pe de alta parte, Franco Gussalli Beretta, președintele Beretta Holding, a precizat că parteneriatul pe termen lung cu România este foarte important pentru compania pe care o reprezintă.


Franco Gussalli Beretta: Începerea lucrărilor va fi graduală, prin urmare Beretta va ajuta ROMARM să construiască, să fabrice componentele, iar între timp îi va ajuta să completeze, să finalizeze armele. Dar pentru noi este important ca proiect pe termen mediu și lung, prin urmare este important să stabilim acest proiect de colaborare cu o țară prietenă cum este România.


Reporter: Reprezentantul firmei italiene a precizat că Beretta va investi 6,5 milioane de euro în producerea acestei arme la Plopeni, iar reprezentantul firmei românești a spus că vor fi create 150 de locuri de muncă noi, pe lângă cele 300 existente, la care se adaugă și cele pe orizontală.

FOTO: Semnare înțelegere cu compania italiană. Sursa foto: Cătălin Radu.

contract B


Etichete Berettaarme de asaltparteneriatromaniaitaliaum plopenimapngabriel lesFranco Gussalli Berettromarm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live