Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Dragoş Ghiţulete

10 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1593
Comentează add

Ministerul educaţiei şi canalul de televiziune Discovery Channel au lansat un parteneriat intitulat "Şcoala Discovery" care se adresează elevilor între 10-18 ani.

Parteneriat între ministerul educaţiei şi canalul Discovery Parteneriat între ministerul educaţiei şi canalul Discovery - Conține audio

dragos-ghitulete

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu. Foto: Agerpres Arhivă.

Ministerul Educaţiei şi Discovery Network au lansat în urmă cu două zile proiectul Şcoala-Discovery. Este vorba de o iniţiativă concepută pentru a susţine educaţia ştiinţifică în România, care încurajează elevii şi profesorii să utilizeze resurse min-media la orele de curs. Domnule ministru, e vorba de un pas în învăţământul preuniversitar? E începutul unei reforme? Care ar fi următorii paşi, ce presupune proiectul ăsta de fapt?

Daniel Funeriu: Pentru că aţi vorbit de acest cuvânt, reformă, pe care eu îl utilizez foarte rar, mie îmi place să vorbesc de modernizare, pentru că reforme până la urmă mulţi au încercat, puţini au reuşit: scopul acestui parteneriat cu Discovery este acela de a diversifica resursele de învăţare pentru profesori şi elevi. Ştiţi bine, eu sunt om de ştiinţă, am activat în Franţa, în SUA, în Japonia, în Germania şi cunosc - şi în România, evident - şi cunosc foarte bine un lucru pe care-l ştim cu toţii: copiii nu sunt întotdeauna interesaţi când văd formule pe tablă.

Realizator: Îmi aduc aminte, domnule ministru, ce însemna H2SO4, H3...

Daniel Funeriu: Exact, exact. Deci atunci când predai ştiinţa, atunci când predai ştiinţe în general, este o muncă delicată pentru profesor să îl inspire pe elev, punându-i de exemplu formule pe tablă. E un lucru care nu se întâmplă. Şi atunci desigur că, pentru a asigura o mai bună înţelegere, pentru a înţelege fenomenele şi nu doar formulele, este important să diversificăm resursa învăţării. Ce înseamnă acest lucru? În cazul în speţă, în parteneriatul cu Discovery - şi mulţumesc postului Discovery pentru acest parteneriat...

Audio: Emisiunea "Actualitatea în dezbatere", invitaţi ministrul educaţiei Daniel Funeriu şi directorul pentru Europa de Est Discovery Network, Ada Roseti. Realizator Dragoş Ghiţulete.


Etichete ministerul educaţieiDiscoveryAda RosetiŞcoala Discovery

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live