Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

3 August 2020
Vizualizari: 357
Comentează add

Premierul Ludovic Orban este așteptat din nou în legislativ pentru a prezenta un raport cu privire la măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus.

Parlamentul va lucra în sesiune extraordinară și în această săptămână

alina-stanuta

Foto Agerpres

Parlamentul va lucra și în această săptămână, în sesiune extraordinară. Sunt programate audieri în comisiile de specialitate, iar premierul Ludovic Orban este așteptat din nou în legislativ pentru a prezenta un raport cu privire la măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus.

Marți, Comisia parlamentară de anchetă privind deplasarea muncitorilor români la cules de sparanghel în Germania îi va audia pe prefectul județului Cluj și pe șeful Poliției Transporturi din cadrul aeroportului pentru a se afla cum în perioada stării de urgență 1.800 de persoane au plecat la muncă în străinătate. Și tot marți ar putea avea loc ședința Comisiei parlamentare de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență.

Parlamentarii au cerut în scris Guvernului să prezinte componența și competențele Grupului de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost solicitate informații și de la Ministerul Sănătății sau al Finanțelor, urmând ca în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă să fie analizate și aspecte ale sutelor de îmbolnăviri cu coronavirus din județul Suceava.

La Senat, în această perioadă, în Comisiile reunite de constituționalitate și juridică ar putea fi dezbătută inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, ''Fără penali în funcții publice''. Documentul a trecut deja de Camera Deputaților. Dacă este adoptat și de Senat, guvernul trebuie să organizeze referendumul de modificare a Constituției în 30 de zile de la adoptarea propunerii legislative.

Pe de altă parte, președinții celor două camere ale Parlamentului, social-democrații Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, i-au solicitat premierului Ludovic Orban, președintele PNL, să prezinte planurile pentru gestionarea pandemiei, începerea anului școlar sau organizarea alegerilor parlamentare și locale.


Etichete (ii)parlamentsesiuneextraordinara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live