Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

27 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1195
Comentează add

Parlamentul de la Kiev a adoptat marți un text prin care Rusia este declarată ''stat agresor''.

Parlamentul ucrainean declară Rusia ''stat agresor''

alex-olaru

Parlamentul de la Kiev. Foto: Arhivă.

Parlamentul de la Kiev a votat marți o declaraţie prin care desemnează Rusia drept stat agresor.

Totodată, documentul include regiunile separatiste din est pe lista organizaţiilor teroriste, informează Reuters.

Au votat pentru declararea Rusiei stat agresor şi pentru desemnarea aşa-ziselor republici independente de la Doneţk şi Lugansk organizaţii teroriste nu mai puţin de 271 din cei 289 de deputaţi, reuniţi în Rada Supremă în şedinţă extraordinară.

Autorităţile de la Kiev au îndemnat comunitatea internaţională să-şi demonstreze solidaritatea şi să înăsprească sancţiunile la adresa Rusiei, pentru implicarea în conflictul din estul ţării, notează Reuters.

Înainte de vot, liderul unui partid din coaliţia de guvernare a făcut referire la Rezoluţia Naţiunilor Unite din 1974, care defineşte un stat agresor şi îl face pasibil de consecinţe.

Tot marți, un reprezentat al armatei a declarat că nouă militari ar fi murit şi aproape 30 ar fi fostă răniţi în confruntările din ultimele 24 de ore.

Premierul Rusiei "avertizează Occidentul"

Îngrijorată de escaladarea crizei, mai ales după atacul sângeros de la Mariupol, Uniunea Europeană a anunţat din nou că are în vedere noi sancţiuni la adresa Rusiei.

Miniştrii de externe se vor reuni joi - potrivit Reuters - o decizie finală ar putea fi luată la mijlocul lunii viitoare.

La rândul său, premierul rus, Dmitri Medvedev, a avertizat, citat de presa de la Moscova, că ţara sa va răspunde dur Occidentului, dacă îi va fi limitat accesul la sistemul financiar.


Etichete UcrainaRusiaKievdeclarațiestatagresororganizatiiteroristeDonetkLuganskRadaONUmilitariMariupolDmitri MedvedevOccidentUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live