Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

17 Aprilie 2019
Vizualizari: 321
Comentează add

Parlamentul reunit în ședinţă comună a avizat favorabil iniţierea de către preşedintele României a unui referendum naţional consultativ.

Parlamentul și-a dat acordul pentru referendumul cerut de K. Iohannis

alina-stanuta

Foto: Agerpres.

Cele două Camere ale Parlamentului, în şedinţă comună, au avizat favorabil cu 218 de voturi pentru, şi 11 impotriva , organizarea de către preşedintele Klaus Iohannis a unui referendum naţional consultativ în ziua alegerilor europarlamentare.

Parlamentarii puterii au introdus însă şi recomandări pentru şefului statului, dar acestea au fost până la urmă eliminate în urma protestelor Opoziţiei, care a susţinut că acestea nu au fost incluse în raportul aprobat ieri în unanimitate de comisiile juridice.

Avizul Parlamentului este însă unul consultativ, mai transmite reporterul RRA, Alina Stănuţă.

Temele propuse de preşedinte se referă la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, şi la interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor şi al organizării judiciare.

Klaus iohannis mai vrea să-i întrebe pe alegători dacă şi alte autorităţi, în afara Avocatului Poporului, pot avea dreptul de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.
 


Etichete referendumparlamentpresedintevoturiromaniaccrjustitieccr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live