Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

27 Octombrie 2017
Vizualizari: 971
Comentează add

Parlamentul regional al Cataloniei a declarat vineri independenţa faţă de Spania, în urma unui vot controversat care ar putea fi declarat ilegal de către Curtea Constituţională a S

Parlamentul regional al Cataloniei a declarat independenţa faţă de Spania

rador

Parlamentul regional al Cataloniei a declarat vineri independenţa faţă de Spania, în urma unui vot controversat care ar putea fi declarat ilegal de către Curtea Constituţională a Spaniei.

Reuters scrie că preşedintele Parlamentului catalan a anunţat că moţiunea pentru independenţă a fost adoptată, în adunarea de 135 de membri, cu 70 de voturi pentru, zece împotrivă şi două voturi nule.

Parlamentari din Partidul Socialist, din Partidul Popular şi Ciudadanos au părăsit sala înaintea votului, în semn de protest.

Premierul Spaniei a făcut apel la calm, într-un mesaj postat pe Twitter, la câteva minute după ce Parlamentul regional catalan a declarat independenţa regiunii faţă de restul ţării, într-un vot controversat, ce ar putea fi declarat ilegal.

"Fac apel la calm din partea tuturor spaniolilor. Statul de drept va restabili legalitatea în Catalonia", a scris Rajoy.

În acelaşi timp, tot potrivit Reuters, Comisia Europeană a transmis că nu are niciun comentariu nou în privinţa Cataloniei, după ce parlamentul regiunii a declarat independenţa acesteia faţă de Spania.

"Nu avem nimic de adăugat faţă de ce am afirmat la briefingul de la prânz pentru jurnalişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Mina Andreeva.

La briefing, purtătorul de cuvânt s-a referit la comentariile anterioare ale preşedintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, care a afirmat în mod repetat că dezbaterea pe tema independenţei Catalonei este o problemă internă a Spaniei.


Etichete Parlamentul regionalCataloniaindependenţa faţă de Spania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live