Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Iulie 2019
Vizualizari: 200
Comentează add

Parlamentul European o susţine în continuare pe Laura Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Parlamentul European îşi reafirmă susţinerea pentru Laura Codruţa Kövesi

florin-lepadatu

 Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu.

Parlamentul European o susţine în continuare pe Laura Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Corespondenta RRA, Amalia Bojescu, relatează: "Parlamentul European îşi reafirmă susţinerea pentru Laura Codruţa Kövesi drept candiat al Legislativului pentru funcţia de procuror-şef european.

Anunţul a fost făcut înaintea reuniunii informale a miniştrilor de justiţie şi afaceri interne de la Helsinki, iar la solicitarea conferinţei preşedinţilor din care fac parte liderii grupurilor politice din Parlamentul European, şeful Legislativului comunitar, David Sassoli, va trimite o scrisoare Consiliului Uniunii Europene, în care va reaminti sprijunul deplin pentru această candidatură.

Într-un comunicat, preşedintele Sassoli spune că este esenţial ca investigarea şi incluparea infracţiunilor împotriva bugetului Uniunii Europene, precum fraudă, corupţie şi fraudă transfrontalieră cu TVA să fie asigurate cât de curând posibil.

Laura Condruţa Kövesi s-a aflat pe lista scurtă de trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european şi, în urma audierilor în comisiile de specialitate din fostul Legislativ, a primit cele mai multe voturi, fiind desemnată candidat din partea Parlamentului pentru şefia Parchetului European.

Candidatul favorit al Consiliului Uniunii Europene a fost francezul Jean-François Bohnert, iar cele două părţi nu a dorit să renunţe la niciuna la propriul candidat, negocierile fiind, astfel, blocate.

Liderul grupului "Reînnoim Europa", Dacian Cioloş, declara zilele trecute că Franţa o va susţine pe Laura Codruţa Kövesi pentru şefia Parchetului European, în locul lui Jean-François Bohnert, care va conduce Parchetul Anticorupţie francez.

Potrivit regulamentului de funcţionare a viitorului Parchet European, Parlamentul şi Consiliul trebuie să numească de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit."


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live