Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Martie 2022
Vizualizari: 325
Comentează add

Parlamentul va lua o decizie prin vot secret asupra persoanei noului şef al statului, iar apoi preşedintele ales va depune un jurământ solemn.

Parlamentul de la Budapesta va alege azi noul preşedinte al Ungariei

sergiu-stet

  Clădirea Parlamentului Ungariei.    Foto: Arhivă.

FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creştin Democrat) l-a desemnat pentru această funcţie pe fostul ministru fără portofoliu pentru familie, Katalin Novák, iar grupurile parlamentare ale opoziţiei l-au nominalizat pe economistul Péter Róna, scrie Hirado.
 
Preşedintele Ungariei este ales de Parlament pentru un mandat de cinci ani. Procesul de alegere a noului preşedinte este de aşteptat să înceapă la 9:30 (ora locală - n.red.) cu discursurile de câte 15 minute ale candidaţilor la această funcţie.
 
Parlamentul va lua o decizie prin vot secret asupra persoanei noului şef al statului, iar apoi preşedintele ales va depune un jurământ solemn. Deşi nu este inclusă în proiectul de ordine de zi disponibil pe site-ul Parlamentului, ordinea de zi a şedinţei ar putea fi completată cu declaraţia politică depusă miercuri de Comisia pentru afaceri externe cu privire la războiul ruso-ucrainean.
 
La iniţiativa grupurilor parlamentare ale opoziţiei, Legislativul se va întruni la o şedinţă extraordinară la ora 20, şi în cazul în care va exista cvorumul necesar, va dezbate o propunere de rezoluţie de condamnare a agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, depusă de reprezentanţii Jobbik, ai Partidului Socialist Ungar (MSZP) ai LMP (Politica Poate FI Altfel), ai formaţiunii Dialog pentru Ungaria şi ai Coaliţiei Democratice (DK).
 

Etichete UngariaFIDESZKatalin Novák,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live