Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 359
Comentează add

La Palatul Parlamentului au început dezbaterile proiectelor Bugetului de stat.

Parlamentul a început dezbaterile proiectelor Bugetului de stat

alina-stanuta

La Palatul Parlamentului au început dezbaterile proiectelor Bugetului de stat. Foto: Agerpres.

La Palatul Parlamentului au început dezbaterile proiectelor Bugetului de stat şi Asigurărilor sociale de stat pe anul viitor, care au fost prezentate în faţa senatorilor şi deputaţilor de premierul Mihai Tudose.

Alina Stănuţă urmăreşte şedinţa de plen şi are acum,  detalii în direct. Bună ziua, Alina! 

Reporter: Bună ziua! Premierul Mihai Tudose declara în debutul dezbaterilor generale că sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt priorităţile Guvernului pentru anul viitor, acesta fiind cel mai generos buget pe care România l-a avut până acum la cele trei capitole.

O altă componentă important este creşterea economică de 5,5%, mai sublinia premierul Mihai Tudose, care adăuga că Produsul Intern Brut se situează la un nivel record după Revoluţie de 907,9 miliarde de lei.

De asemenea, proiectul de buget respectă încadrarea în deficitul bugetar de sub 3% din PIB, a mai menţionat premierul Mihai Tudose, care a solicitat votul parlamentarilor pentru bugetul de anul viitor. În acest moment au loc dezbaterile generale asupra proiectului de buget.

Deputatul PNL Dan Vâlceanu declara că din contră investiţiile se află la un nivel istoric, iar declaraţiile anterioare nu au legătură cu realitatea.

"Nu faceţi nimic pentru a opri evaziunea fiscală, s-a reintrodus supraacciza la combustibil, mai spunea deputatul liberal. Prin transferul contribuţiilor nu faceţi decât să lăsaţi românii cu acelaşi salariu, în timp ce foarte mulţi pierd la salarii, iar prin diminuarea contribuţiilor la Pilonul II reduceţi pensiile. Acesta este motivul pentru care PNL nu va vota bugetul pentru 2018", spunea acesta.

În debutul şedinţei, opoziţia prin mai mulţi reprezentanţi, a solicitat fără succes prelungirea timpului alocat dezbaterilor generale, dar şi pentru susţinerea amendamentelor, deoarece conducerea Parlamentului a decis ca pentru dezbaterile generale  să fie alocate 10 secunde pentru fiecare parlamentar, iar la dezbaterea pe articole să fie alocate cinci minute şi câte un minut pentru fiecare amendament.

Aici dezbaterile generale continuă. Vom reveni.

Dezbaterile din Parlament viitorul buget pe anul 2018 pot fi urmărite live - video pe site-ul nostru politicaromaneasca.ro


Etichete dezbateribugetpremier mihai tudosepsdpnldan valceanudeficit bugetar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live