Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

20 Decembrie 2014
Vizualizari: 1606
Comentează add

Senatorii şi deputaţii spun că dau mâine votul final pe proiectele celor două bugete - de stat şi cel al asigurărilor sociale în 2015.

Parlamentarii vor să dea duminică votul final pe legea bugetelor

alin-serbanescu

Camera Deputaților. Foto: Arhivă.

Senatorii şi deputaţii dau mâine votul final pe proiectele celor două bugete - de stat şi cel al asigurărilor sociale în 2015. Parlamentarii au adoptat sâmbătă pe articole cele două documente în şedinţă comună. 

Ca element de culoare trebuie spus că au fost 54 de parlamentari care au votat, inclusiv împotriva titlului legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2015.

Parlamentarii PNL şi PDL se numără printre cei care au votat împotrivă.

Deputatul PNL Cristina Pocora a acuzat guvernul că Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor este una care promovează sărăcia.

"Acest buget ne spune că şi în 2015 guvernul va avea ca mare politică gestionarea sărăciei şi traiul de subzistenţă.

"Se cârpeşte în continuare, se dau câţiva lei în plus, sunt amăgiţi oameni, dar, în acelaşi timp, viaţa lor va rămâne la fel de grea", a spus Cristina Pocora.

Cresterea de cinci la suta

Ministrul social-democrat al muncii, Rovana Plumb, a afirmat că bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor prevede o creştere cu 5,08%.

Rovana Plumb a acuzat opoziţia că nici măcar nu a citit cu atenţie o serie de articole ale Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor, iar votul împotriva acestei legi este de fapt îndreptat împotriva cetăţenilor.

"Dvs, cei din PNL, spuneţi un 'nu' hotărât majorării pensiilor pentru cei 5.400.000 de români, spuneţi un 'nu' hotărât majorării pensiilor sociale pentru cei peste 600 de mii de pensionari, spuneţi un 'nu' hotărât creşterii ratei de ocupare", a spus Rovana Plumb.

Camera Deputaţilor şi Senatul vor da duminică, la ora 10:00, votul final pentru Legea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2015.


Etichete bugetparlamentCristina PocoraRovana Plumb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live