Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

24 Noiembrie 2021
Vizualizari: 369
Comentează add

LIVE VIDEO: Senatul și Camera Deputaților se reunesc într-o ședință comună dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Parlament: Ședință comună dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie Parlament: Ședință comună dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie - Conține video

radio-romania-actualitati

Foto: Arhivă.

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  ora 16:02 - Senatul și Camera Deputaților s-au reunit astăzi într-o ședință comună dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Au luat cuvântul reprezentanții grupurilor parlamentare și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a lipsit de la ședința solemnă, deși, potrivit unui memorandum semnat de conducerea Parlamentului, era invitat.

Din motive obiective nu a putut participa nici actualul premier interimar și președinte al Senatului, Florin Cîțu. Iulia Gherman, cu o sinteză a declarațiilor.
 

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a făcut de la tribuna Parlamentului un apel la unitate și a pus sub semnul întrebării modul în care aleșii și actorii politici au răspuns în ultimul an promisiunilor făcute și așteptărilor cetățenilor.

Ea a subliniat necesitatea unei reale solidarități între instituțiile statului și români.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a spus că exemplul înaintașilor care au lăsat deoparte neînțelegerile pentru a înfăptui Unirea trebuie urmat și astăzi, iar cel mai potrivit omagiu pentru ziua de 1 Decembrie trebuie să fie abandonarea orgoliilor și a intereselor politice.

Deputatul USR Beniamin Teodosiu a atras atenția că această sărbătoare găsește România mai dezbinată ca niciodată. Şi reprezentantul AUR Daniel Rusu a făcut apel la unitate, iar deputatul UDMR Szabó Ödön a spus că trebuie respectate principiile din Declarația de la Alba Iulia privind asigurarea identității etnice a minorităților naționale

---Știrea inițială---

Audierile candidaţilor pentru funcțiile de ministru vor fi întrerupte în mai puțin de o oră, când Senatul și Camera Deputaților se reunesc într-o ședință comună dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, iar în Parlament este așteptat și președintele Klaus Iohannis, care este invitat să vorbească de la tribuna legislativului.

Vor mai lua cuvântul președinții celor două camere legislative și reprezentanți ai grupurilor parlamentare.

Din motive obiective, actualul premier interimar și președinte al Senatului, Florin Cîțu, nu va mai putea participa la ședința solemnă, a transmis Guvernul.

VIDEO: Ședință comună dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

(RS)


Etichete sedinta solemnaparlament1 decembrie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live