Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

26 Mai 2021
Vizualizari: 635
Comentează add

Parchetul European își începe activitatea, sub conducerea Laurei Codruța Kövesi.

Parchetul European, operațional de la 1 iunie

cristina-grecu

Foto Agerpres

Parchetul European își începe activitatea de la 1 iunie, sub conducerea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kövesi.

Este un nou organism de combatere a fraudei în Uniunea Europeană, iar una dintre misiuni este protejarea utilizării celor 750 de miliarde de euro din Planul de Redresare, dedicat economiilor și cetățenilor după pandemie.


Începând cu 1 iunie procurori europeni, sub conducerea fermă a Laurei Codruța Kövesi, vor reprima activitățile infracționale și se vor asigura că nici un euro nu este irosit din cauza corupției sau a fraudei - spune vicepreședinta Comisiei Europene, Věra Jourová.

La rândul său, comisarul pentru justiție, Didier Reynders, subliniază că Parchetul European va monitoriza punerea în aplicare a programului NextGenerationEU, veghind cu strictețe ca fondurile de 750 de miliarde de euro să fie utilizate exclusiv în scopul de a fi ajutate economiile statelor europene să se redreseze în urma crizei sanitare.

Parchetul European își va desfășura investigațiile și urmăririle penale în deplină independență față de Comisie, față de celelalte instituții și organisme ale Uniunii Europene, precum și față de statele membre.

În structura sa actuală, 22 de țări membre ale Uniunii participă la această cooperare consolidată. Parchetul General are sediul la Luxemburg și este condus de fosta șefa DNA Laura Codruța Kövesi.

Ea a primit votul Consiliului Uniunii Europene pentru șefia Parchetului European în septembrie 2019, cu 17 voturi pentru din 22.


Etichete parchetul europeanlaura codruta kovesiuednacoruptiedidier reyndersnextgenerationeu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live