Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

2 Noiembrie 2017
Vizualizari: 673
Comentează add

Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Marian Hăpău, a neagat existenţa comitetului şi interceptarea adversarilor lui Băsescu în alegerile din 2009

Paraschiv:Conducerea MApN a format un comitet pentru realegerea lui Băsescu

angela-matei

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009. Foto: Arhivă.

Fostul ofiţer de contrainformaţii militare Doru Paraschiv a susţinut că, înaintea alegerilor din 2009, foarte multe persoane au fost supravegheate fără mandat şi a existat o celulă de criză în sprijinul realegerii fostului preşedinte Traian Băsescu.

Nu în ultimul rând, Doru Paraschiv le-a spus parlamentarilor că nu vor reuşi să afle adevărul dacă nu vor găsi pârghiile legale pentru ca persoanele implicate şi aflate încă în funcţii să fie cel puţin suspendate. 

Doru Paraschiv: "Au făcut să apară un comitet de iniţiativă în sprijinul realegerii, deci nu alegerii, realegerii domnului Traian Băsescu. Despre comitetul ăsta se ştia până la cel mai înalt nivel, adică şi de cel care a fost reales.

Oamenii care au procedat ilegal, încălcând regulamentele militare, jurământul, Constituţia, au intervenit asupra ordinii de drept şi a ordinii constituţionale."

În replică, fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Marian Hăpău, a declarat că nu a avut informaţii şi este convins că nu a existat un astfel de comitet şi că nici MApN şi nici DGIA nu au tehnică pentru a face interceptări.

El spune că Doru Paraschiv putea sesiza eventuale nereguli când avea calitatea de ofiţer, dar nu a făcut acest lucru. În schimb, duce o campanie de denigrare a armatei."

Marian Hăpău: Nu se pot executa interceptări, nici legale, nici ilegale de către Ministerul Apărării. Cred că este o dezinformare care nu face bine MApN şi care duce în derizoriu întreaga activitate a conducerii şi de atunci, şi de acum.

Ştiţi foarte bine că armata este instituţia care nu face politică şi a încercat întotdeauna să rămână echidistantă; de aceea se află în încrederea românilor la o cotă extrem de ridicată."

Audierile în cadrul comisiei de anchetă continuă, invitată fiind Elena Udrea.


Etichete comisia pentru alegerile din 2009ParlamentaudieriDoru ParaschivMarian Hăpău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live