Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

6 Aprilie 2018
Vizualizari: 1253
Comentează add

Paramedicii de pe motocicletele SMURD din Capitală au intervenit în ultimii doi ani, în peste 3.300 de urgenţe.

Paramedici cu motociclete, mii de intervenții în ultimii doi ani #București

daniela-manuta

Paramedicii de pe motocicletele SMURD din Capitală au intervenit, în ultimii doi ani, în peste 3.300 de urgenţe.

Aceste echipaje sunt folosite ca primă intervenţie medicală în locuri publice până la sosirea ambulanţei şi sunt amplasate în zone cu trafic intens sau în cele cu acces limitat.

Astăzi, motocicliştii au avut un instructaj într-un poligon din Bucureşti

Cu ajutorul lor, intervenţia este mai rapidă şi se asigură primul ajutor calificat victimelor până în momentul în care în sprijin ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, căpitanul Adrian Marin: Acţionează numai în spaţii publice, în afara clădirilor, şi au fost tot felul de situaţii, accidente rutiere, persoane căzute în stradă, persoane care acuză stări de leşin. Practic, sunt ambulanţe pe două roţi, au toate echipamentele medicale necesare pentru acordarea primului ajutor. Spre exemplu, în cazul în care o persoană suferă un stop cardio-respirator şi are nevoie urgentă de resuscitare, o astfel de ambulanţă, în cazul în care este alertată, se poate deplasa în locul respectiv în foarte scurt timp şi, bineînţeles, fiecare secundă în astfel de situaţie contează şi poate salva viaţa acelui om.

Plutonierul major Laurenţiu Milescu face parte din echipajul moto-SMURD şi spune că se confruntă în trafic cu neatenţia şoferilor.

Laurenţiu Milescu: Dacă ar fi puţini mai atenţi să ne dea prioritate în trafic, ar fi foarte bine, pentru că mulţi ascultă muzică, vorbesc la telefon şi nu sunt atenţi şi noi trebuie să ajungem să salvăm o persoană, poate un copil, poate un adult. Având antrenament şi fiind unul dintre cei mai veci motociclişti am evitat de fiecare dată şi eu, şi colegii, dar au fost şi accidente cât de cât uşoare.

În ultimii doi ani, echipajele moto-SMURD au intervenit în peste 3300 de cazuri.


Etichete Paramedicismurdmotociclete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live