Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Aprilie 2016
Vizualizari: 976
Comentează add

Tranzacţiile efectuate în "paradisurile fiscale" au conexiune cu sfera de infracţionalitate economică de albire a banilor şi de eliminare a taxelor spune deputatul Cosmin Necula.

Paradisurile fiscale şi iniţiativele parlamentarilor Paradisurile fiscale şi iniţiativele parlamentarilor - Conține audio

radiojurnal

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu (dreapta), fost ministru de finante si profesorul universitar Adrian Mitroi (stânga). Foto: RRA.

Prevenirea şi combaterea spălării banilor prin metode transfrontaliere poate avea efecte doar dacă se acţionează la nivel european, şi nu doar în fiecare stat separat, a spus, astăzi, deputatul liberal Gheorghe Ialomiţianu, la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii "Probleme la zi", unde s-a discutat despre paradisurile fiscale şi iniţiativele parlamentarilor.

Gheorghe Ialomiţianu: "Unele ţări nu au convenţii de evitare a dublei impuneri cu paradisurile fiscale şi atunci sigur că o acţiune comună ar fi mult mai eficientă. Eu nu cred că au fost tranzacţii care să fi fost impozitate în România sau toate să fi fost legale. Şi acum, informaţiile acestea care au venit din Panama trebuie valorificate. Şi acum este un moment când ţările Uniunii Europene să creeze aceste dovezi pentru sancţionare şi să le pună cap la cap".

În aceeaşi emisiune, deputatul liberal Octavian Popa a vorbit despre iniţiativa sa legislativă care prevede impozitarea în ţară a firmelor care fac operaţiuni economice offshore.

Octavian Popa: "Singura soluţie pentru a oprit asemenea gen de operaţiune este ca operaţiunile fiscale făcute cu offshore-uri să nu fie deductibile fiscal. Adică să fie impozitate cu 16%. Practic, se opresc asemenea operaţiuni, pentru că nimănui nu îi va mai conveni să continue să facă asemenea operaţiuni, ştiind că plăteşte şi 16% în România şi 4% în paradisul fiscal respectiv".

La aceeaşi dezbatere, deputatul PSD Cosmin Necula a susţinut că majoritatea tranzacţiilor efectuate în aceste paradisuri fiscale urmăresc eliminarea taxelor sau chiar spălarea de bani.

Cosmin Necula: "Cred că este momentul în care România să găsească o cadenţă financiară prin care nu doar politica macroprudenţială să fie cea mai corectă, ci, pe de o parte, marii jucători, care sunt transnaţionali şi sunt pe piaţa română, să îşi scoată toate profiturile şi să nu fie găsită o modalitate de a fi scoase din România, iar, pe de altă parte, absolut toţi jucătorii care sunt de piaţa politică să nu cumva să aibă contact, într-un fel sau altul, cu aceste modalităţi de a scoate banul, fără a fi impozitat de către statul român".

AUDIO: Probleme la zi.


Etichete exclusiv radioprobleme la zigheorghe ialomitianupnladrian mitroiparadisuri fisaleoctavian popacosmin niculapsdeliminarea taxelorprofitoff shore

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live