Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2021
Vizualizari: 281
Comentează add

Mii de oameni au asistat astăzi la parada militară de Ziua Națională a României, organizată la Arcul de Triumf din București.

Paradă militară de Ziua Națională a României

radiojurnal

Foto: Alexandru Dolea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie, ora 13:01) - Realizator: Cătălin Gomboş - Mii de oameni au asistat astăzi la parada militară de Ziua Națională a României, organizată la Arcul de Triumf din București.
 
Au defilat peste 1.000 de militari și au fost prezente aproximativ 100 mijloace tehnice.
 
Totodată, peste 30 de aeronave au survolat Capitala. Au fost și premiere la festivitățile de astăzi, dar pentru mai multe informații intrăm în legătură directă cu Cristi Dumitrașcu, colegul nostru de la Jurnalul Militar, care ni se alătură aici în studio. Bună ziua, Cristi! Ai urmărit parada, ai transmis momentele importante, și unele dintre elementele tehnice noi au fost celebrele rachete Patriot, pentru prima oară într-o paradă de 1 Decembrie.
 
Reporter: Bună ziua, încă o dată! Mă bucur să ne reauzim. Da, nu a fost singura premieră de aici de la parada de 1 Decembrie. Au fost aceste sisteme de rachete sol-aer Patriot și lansatoarele M142 HIMARS, care au intrat amândouă în dotarea Armatei Române de un an încoace și, apoi, evident, ce am spus pe timpul paradei, transportoarele blindate pentru trupe Piranha 5, care sunt în dotarea Brigăzii Multinaționale de Sud-Est. Este un autovehicul de luptă blindat pe roți intrat în dotarea Batalionului de infanterie de anul trecut, tot din 2020.
 
O altă premieră a fost și prezența Detașamentului Serviciului Telecomunicații Speciale la defilare pe sub Arcul de Triumf.
 
Dar, ca o concluzie, Cătălin, să spunem că România de ziua ei a fost în strai de sărbătoare și că poate, ce e mai important, au fost și astăzi aici la Arcul de Triumf foarte mulți români dornici să fie împreună cu toți cei care au participat la paradă.
 
Este o imagini cu care vreau să rămâneți. Când s-a terminat transmisia noastră un val impresionat de oameni au intrat dinspre Piața Victoriei în Piață Arcului de Triumf pentru a fi mai aproape de tehnică militară expusă acolo și de militarii de acolo.
 

LIVE VIDEO: Parada Militară Națională de la București

 

Etichete paradă militarăZiua Națională a României(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live