Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

10 Aprilie 2010
Vizualizari: 1398
Comentează add

Papa Benedict al XVI-lea a declarat că este revoltat de cazurile de pedofilie în cadrul Bisericii şi a promis că va apăra drepturile copiilor.

Papa se va întâlni cu victimele molestate de preoţi

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Benedict al XVI-lea. Foto: AFP.

Papa Benedict al XVI-lea s-a arătat revoltat în cazul preoţilor pedofili din Irlanda şi a declarat că Biserica va proteja mereu drepturile şi onoarea copiilor din întreaga lume.

În acest sens Suveranul Pontif este este "dispus” să se întâlnească cu victimele, așa cum a procedat şi în cazul celor care au fost supuşi unor abuzuri similare în timpul vizitelor sale în 2008 în Statele Unite şi Australia.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi a subliniat că Biserica Catolică trebuie "să-şi continue colaborarea" cu justiţia, aceasta fiind "singura modalitate de a restabili încrederea".

Lombardi a mai adăugat că "transparenţa şi rigoarea se impun ca exigenţe urgente pentru a evidenţia o gestionare înţeleaptă şi corectă a Bisericii".

Vaticanul continuă să acuze abuzurille sexuale pe care le-au suferit mulţi minori de-a lungul timpului, iar Papa şi-a exprimat de mai multe ori ruşinea şi părerea de rău faţă de cele întâmplate.

"Calea sigură de a ieşi din criza abuzurilor sexuale din interiorul Bisericii este, înainte de toate, de a scoate la iveală adevărul şi de a-i alina pe cei abuzaţi. Mulţi dintre aceştia nu caută recompense economice, ci ajutor spiritual şi satisfacerea interioară că sunt auziţi", a declarat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.
 

În plus, Vaticanul se pregăteşte să publice pe site-ul său de internet ”liniile directoare” ale luptei împotriva pedofiliei în sânul Bisericii catolice, la adresa www.vatican.va.
 

Gestionarea cazurilor preoţilor pedofili din cadrul Bisericii catolice se bazează pe dreptul canonic şi pe un decret emis în 2001.

Plecând de la un document al Congregaţiei pentru doctrina credinţei, condus pe atunci de cardinalul Joseph Ratzinger, actualul Papă Benedict al XVl-lea, Papa Ioan Paul al II-lea a publicat acest decret privind ”crimele grave”.

Vaticanul le cerea episcopilor să-l informeze despre cazurile preoţilor pedofili, care urmau să fie îndepărtaţi imediat de orice contact cu tinerii.


Etichete papapreoţivictimemolestarepedofilieabuzBenedict

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live