Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Mai 2019
Vizualizari: 1508
Comentează add

Papa Francisc va oficia în ultima zi a vizitei sale în România, duminică 2 iunie, beatificarea a şapte episcopi greco-catolici români.

Papa Francisc va oficia beatificarea a şapte episcopi greco-catolici români

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Papa Francisc va oficia în ultima zi a vizitei sale în România, duminică 2 iunie, beatificarea a şapte episcopi greco-catolici români, care au murit pentru credinţă în timpul comunismului.

Pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, zeci de mii de credincioşi vor asista la o Liturghie în rit bizantin, rostit în limba română, prezidată de Sanctitatea Sa, care însă va sluji în limba latină.

Alegerea ca însuşi Papa să oficieze beatificarea este un semn de preţuire faţă de Biserica Greco-Catolică română, desfiinţată în timpul comunismului, ne-a declarat episcopul auxiliar Claudiu Pop de la Blaj: "Beatificarea episcopilor greco-catolici asumată de către Papa Francisc personal, un gest extraordinar, merge pe urmele Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea foarte apropiat de bisericile persecutate din Europa de Est.

Ştia personal, cunoştea personal situaţia şi de aceea am simţit întotdeauna o căldură cu totul aparte.

Am simţit acelaşi gen de căldură la Papa Francisc, chiar dacă dintr-un context diferit, în momentul în care am vorbit de vizita în România, de invitaţie la Blaj şi de beatificare.

A spus atât de simplu: "Vin şi fac eu beatificarea."

Despre martiriul celor şape episcopi greco-catolici, puteţi asculta joi seară cu începere de la ora 21:30, la Radio România Actualităţi, un documentar semnat de Remus Rădulescu.


Etichete Papa Francisc în RomaniaPapa Francisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live