Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 397
Comentează add

"Este un pic ciudat, deoarece omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile", a declarat Suveranul Pontif.

Papa Francisc spune că e nedumerit de cei ce refuză vaccinul anti-COVID-19

sergiu-stet

  Papa Francisc.              Foto Agerpres.

Papa Francisc a declarat miercuri, 15 septembrie, că este nedumerit în legătură cu faptul că atât de mulți oameni, inclusiv unii cardinali din ierarhia Bisericii Romano-Catolice, au refuzat să fie vaccinați împotriva COVID-19, transmite Reuters.
 
"Este un pic ciudat, deoarece omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile", a declarat Suveranul Pontif la bordul avionului care revenea din Slovacia, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist despre motivele ezitării în privința vaccinării.
 
"În copilărie (am fost vaccinați) pentru rujeolă, poliomielită. Toți copiii au fost vaccinați și nimeni nu a spus nimic". Papa Francisc, care a fost vaccinat împotriva COVID-19, i-a îndemnat adesea pe alții să se imunizeze pentru binele comun.
 
Papa a menționat că poate unii oameni s-au temut la început, deoarece existau diferite vaccinuri disponibile, iar unele seruri s-au dovedit a fi "puțin mai mult decât apă distilată", fără să precizeze denumirea vreunui vaccin.
 
"Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Dar unul dintre ei, săracul, a fost internat cu virusul. Acestea sunt ironiile vieții", a mai adăugat Papa Francisc, fără însă a menționa numele vreunui cardinal.
 
Cardinalul Raymond Burke, conservator și sceptic al vaccinului, a fost internat în Statele Unite luna trecută după ce a contractat virusul. Unii episcopi conservatori anti-vaccin, în special din Statele Unite, au spus că catolicii ar trebui să aibă posibilitatea de a invoca obiecții de conștiință la vaccin din motive religioase, însă Papa a precizat în trecut că nu este de acord, nemaifăcând vreodată trimitere la acea opțiune.
 
Luna trecută, Papa Francisc a lansat un apel în numele grupului non-profit din SUA, "Ad Council" și a coaliției de sănătate publică "COVID Collaborative", spunând că vaccinul ar trebui administrat tuturor. 

Etichete Papa FranciscSuveranul Pontifvaccinpandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live