Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

9 August 2022
Vizualizari: 194
Comentează add

Ar putea ajunge în Ucraina cu trenul, înainte de a participa la o întâlnire cu mai mulți lideri religioși, la Nur-Sultan, în Kazahstan, între 13 și 15 septembrie.

Papa Francisc și-a anunțat intenția de a merge la Kiev

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Papa Francisc.              Foto: Arhivă.

Papa Francisc și-a anunțat intenția de a merge la Kiev. Ar putea ajunge în Ucraina cu trenul, înainte de a participa la o întâlnire cu mai mulți lideri religioși, la Nur-Sultan, în Kazahstan, între 13 și 15 septembrie.

Suveranul Pontif a spus că speră că se va întâlni în Kazahstan şi cu Patriarhul Chiril, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin și un susținător al războiului pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei. Transmite, de la Roma, Elena Postelnicu.


Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu - După o săptămână în Canada, un pelerinaj deloc ușor, și înainte de călătoria apostolică din Kazahstan, din perioada 13-15 septembrie, Suveranul Pontif se pregătește să ajungă și la Kiev, cu trenul.

"Sunt foarte aproape de Ucraina și vreau să demonstrez asta cu o vizită în zonă", este ceea ce ar fi mărturisit Bergoglio ambasadorului ucrainean de la Vatican, Andrei Iuraş.

"Aceasta nu este doar o vizită cu semnificație politico-diplomatică, ci și spirituală și religioasă. Totul este pregătit pentru această vizită. Dacă Papa decide să vină în țara noastră într-o dimineață, suntem gata să îl primim imediat.

Vizita Papei în Ucraina va fi cel mai puternic semn că războiul poate fi încheiat" - a ținut să mai completeze Andrei Iuraş.

Diplomația Vaticanului examinează de luni de zile circumstanțele întreprinderii uneia dintre cele mai riscante călătorii apostolice, cea la Kiev, și, mai mult de atât, nu se exclude ca Papa să dorească să aibă ulterior și o întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova, dar și o discuție cu patriarhul Kirill, cu ocazia călătoriei sale în Kazahstan pentru summitul mondial al liderilor religioși.


Etichete ucrainapapa francisckievlideri religiosikazahstan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live