Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

11 Aprilie 2014
Vizualizari: 1059
Comentează add

Papa a primit în audienţă o delegaţie de apărători ai drepturilor copiilor şi a spus cu acest prilej că este nevoie de pedepse aspre pentru cei vinovaţi că au abuzat sexual minori.

Papa Francisc cere iertare pentru preoţii care au molestat copii

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Para Francisc. Foto: Elena Postelnicu (arhivă)

Papa Francisc şi-a cerut astăzi iertare în numele preoţilor care au molestat copii.

Şeful Bisericii Catolice a primit în audienţă, la Vatican, o delegaţie de apărători ai drepturilor copiilor şi a spus cu acest prilej că este nevoie de pedepse aspre pentru cei vinovaţi că au abuzat sexual minori.

Papa Francisc a deschis o anchetă internă în acest scandal care a zguduit Biserica Catolică, dar este pentru prima oară când se pronunţă atât de ferm în privinţa abuzurilor comise de preoţi.   eporter:

Cu copiii şi cu tinerii nu se joacă, nu se fac experimente, a afirmat Suveranul Pontif  în faţa reprezentanţilor grupului de protecţie a drepturilor copiilor.  

"Mă simt obligat şi îmi asum tot răul comis de unii preoţi, destui la număr, evident nu în comparaţie cu numărul total de preoţi, pentru a cere personal iertare pentru prejudiciul pe care l-au cauzat prin abuzurile sexuale asupra copiilor.

"Biserica este conştientă de această pagubă.

"Este o daună personală şi morală, dar comisă de oameni ai bisericii şi noi nu vrem să facem un pas înapoi în ceea ce priveşte abordarea acestei probleme şi sancţiunile care trebuie să fie aplicate.

"Dimpotrivă, cred că trebuie să fim foarte severi", a afirmat Papa Francisc.  

Suveranul Pontif a mai amintit de importanţa proiectelor de combatere a oricărei forme de violenţă asupra minorilor şi a folosirii copiilor în mod abuziv fie la anumite munci, fie la cerşit.


Etichete Papa Franciscpreoţicopii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live