Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

27 Februarie 2013
Vizualizari: 3032
Comentează add

Fără nici un fel de ceremonie specială, Papa Benedict al XVI-lea îşi va încheia oficial atribuţiile joi seară. Vineri încep pregătirile pentru alegerea noului Suveran Pontif.

Papa Benedict al XVI-lea organizează ultima audienţă generală

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Piaţa San Pietro din Vatican. Foto: Reuters.

50.000 de bilete au fost rezervate pentru participarea la ultima audienţă generală a Papei Benedict al XVI-lea, audienţă care se va desfăşura miercuri în Piaţa San Pietro din Vatican.

În plus, se prevede că la eveniment vor participa alte 50.000 de persoane, care se vor aduna în împrejurimi.

Au mai rămas mai puţin de 48 de ore până la retragerea lui Benedict al XVI-lea de la conducerea bisericii catolice.

Fără nici un fel de ceremonie specială, Papa îşi va încheia oficial atribuţiile joi seara, la ora locală 20.00 (21.00 ora României).

Transmisia video poate fi urmărită aici.

Joi dimineaţa îi va saluta pe cardinalii care deja au ajuns la Roma, în vederea organizării Conclavului, aceasta mai ales că mulţi dintre aceşti cardinali au primit aceste titluri pe perioada pontificatului său.

Foto: Papa Benedict al XVI-lea în Piaţa San Pietro din Vatican. Sursa: Reuters.

La ora locală 16.45 Suveranul Pontif va ieşi din secretariatul Vaticanului, pentru ca un sfert de oră mai târziu să plece cu elicopterul, la ora 17.00 (18.00 ora României), la Castelul Gandolfo, la 30 de kilometri distanţă de Roma.

Foto: Piaţa San Pietro din Vatican. Sursa: Elena Postelnicu.

Acolo îi va saluta, jumătate de ora mai târziu, pe locuitorii comunei, înfăţişându-se pentru câteva minute în balconul palatului.

La ora locală 20.00 garda elveţiană a Papei Benedict al XVI-lea îşi va termina serviciul acordat lui Benedict al XVI-lea, care va rămâne numai cu gărzile de jandarmi în jurul locuinţei.

Benedict îşi va dedica viaţa "studiului şi rugăciunii"

La reşedinţa papală de vară de la Castel Gandolfo, Benedict al XVI-lea se va opri pentru două luni, timp în care se vor finaliza lucrările de renovare ale mânăstirii din interiorul Grădinilor Vaticanului, locul în care a ales să îşi petreacă restul vieţii "în studiu şi rugăciune".

După retragerea de la conducerea bisericii catolice, Benedict al XVI-lea va fi numit "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit" sau Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, pontif roman emerit".

Din momentul în care nu va mai fi Papă, Benedict al XVI-lea va purta vestimente albe, simple, diferite de cele papale, fără pelerina roşie şi fără pantofii papali roșii.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, parintele Federico Lombardi a completat că Benedict al XVI-lea va purta perechile de pantofi de culoare maro pe care el le-a primit cadou în una dintre ultimele sale călătorii în străinătate, cea din Mexic de anul trecut.

Imediat după eliberarea scaunului apostolic de la Vatican, vineri, 1 martie, decanul Colegiului Sacru, cardinalul Angelo Sodano, va trimite celor 116 cardinali invitaţii pentru "Congregaţiile" premergătoare Conclavului.

Aceste dezbateri nu vor începe însă mai devreme de luni. Cardinalii sunt cei care vor decide şi data de începere a Conclavului, care se estimează ca ar putea fi în jurul datei de 8 -10 Martie, nu mai târziu de 14 Martie, aceasta şi pentru a oferi ocazia noului Suveran Pontif să se pregătească pentru ceremoniile dedicate Paştelui catolic, ceremonii care încep la 24 Martie, de Duminica Floriilor (Domenica delle palme).


Etichete Papa Benedict al XVI-leaPiaţa San PietroretragerebisericăConclav

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live