Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 178
Comentează add

Papa Francisc se declară nedumerit că atât de mulți oameni refuză vaccinul anti-COVID.

Papa Francisc se declară nedumerit că atât de mulți oameni refuză vaccinul

florin-lepadatu

   Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Papa Francisc a declarat, miercuri, că este nedumerit în legătură cu faptul că atât de mulți oameni, inclusiv unii cardinali din ierarhia Bisericii Romano-Catolice, au refuzat să fie vaccinați împotriva COVID-19.

"Este un pic ciudat, deoarece omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile", a declarat Suveranul Pontif la bordul avionului care revenea din Slovacia, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist despre motivele ezitării în privința vaccinării.

"În copilărie (am fost vaccinați) pentru rujeolă, poliomielită. Toți copiii au fost vaccinați și nimeni nu a spus nimic".

Papa Francisc, care a fost vaccinat împotriva COVID, i-a îndemnat adesea pe alții să se imunizeze pentru binele comun.

În avion, Papa a menționat că poate unii oameni s-au temut la început, deoarece existau diferite vaccinuri disponibile, iar unele seruri s-au dovedit a fi "puțin mai mult decât apă distilată", fără să precizeze denumirea vreunui vaccin.

"Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Dar unul dintre ei, săracul, a fost internat cu virusul. Acestea sunt ironiile vieții", a mai adăugat Papa Francisc, fără însă a menționa numele vreunui cardinal.

Cardinalul Raymond Burke, conservator și sceptic al vaccinului, a fost internat în Statele Unite luna trecută după ce a contractat virusul.

Potrivit unor episcopi conservatori anti-vaccin, în special din Statele Unite, catolicii ar trebui să aibă posibilitatea de a invoca obiecții de conștiință la vaccin din motive religioase, însă Papa a precizat în trecut că nu este de acord, nemaifăcând vreodată trimitere la acea opțiune.

Luna trecută, Papa Francisc a lansat un apel în numele grupului non-profit din SUA, Ad Council și coaliției de sănătate publică COVID Collaborative, spunând că vaccinul ar trebui administrat tuturor, relatează REUTERS citată de RADOR.


Etichete Papa Francisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live