Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

22 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1110
Comentează add

Premierul Dacian Cioloș a spus într-un interviu la RRA că până la sfârşitul lui 2015 se poate ajunge la o absorţie a fondurilor structurale de 70%, pe exerciţiul bugetar 2007-2013.

Până la sfârșitul anului, "absorbție de 70% a fondurilor structurale" Până la sfârșitul anului, "absorbție de 70% a fondurilor structurale" - Conține audio

mihaela-enache

Premierul Dacian Cioloș în studioul RRA. Foto: Alexandru Dolea.

Comisia Europeană a deblocat Programul Operaţional Regional, iar rambursarea fondurilor va începe în scurt timp, a anunţat premierul Dacian Cioloş în direct la Radio România Actualităţi.

El a explicat că, până la sfârşitul acestui an, se poate ajunge la o absorţie a fondurilor structurale de 70 la sută pentru exerciţiul bugetar 2007-2013.  

"Am pornit noi mai greu în perioada bugetară 2007-2013. S-au mai recuperat pe parcurs. Probabil acum suntem cam la 60% grad de absorbţie pe fondurile structurale, mai mult un pic pe fondurile de agricultură şi dezvoltare rurală.

"Vom ajunge pe fondurile structurale, dacă lucrurile merg bine, undeva în jur de 70%, dar, dincolo de asta, cel puţin pentru perioada bugetară actuală, 2014-2020, este importantă şi absorbţia calitativă, în sensul că eu aş vrea să ne concentrăm şi pe unde ajung banii pentru că altfel economia nu evoluează şi dacă calitatea vieţii oamenilor nu se îmbunătăţeşte, prin absorbţia banilor respectivi, o să ne trezim în 2020 sau 2025, când nu vor mai fi fonduri structurale, că nu am recuperat un anumit decalaj faţă de alte ţări europene", a spus la RRA primul ministru Dacian Ciolos.

În privinţa reformei în administraţie, Dacian Cioloş a arătat că va insista pe aplicarea a două principii de bază: transparenţă şi integritate.

AUDIO: Interviul integral cu premierul României Dacian Cioloș, în cadrul emisiunii “Bună dimineaţa, România!”. Realizator: Gabriel Basarabescu.


Etichete dacian ciolosexercitiul bugetarabsorbtia fondurilor europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live