Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

15 Iunie 2016
Vizualizari: 899
Comentează add

La Reşiţa, pîrîul Ţeroviţa a inundat mai multe hale de producţie, dar şi drumul dintre cartierul Ţerova.

Pagube în Caraş-Severin în urma ploilor

mario-balint

Foto: Arhivă.

Din cauza precipitaţiilor abundente de ieri, zece grădini din localitatea Feneş au fost inundate, iar în oraşul Bocşa cîteva curţi pe strada Mircea cel Bătrân şi Arenei, dar şi în cartierul Măgura, unde a acţionat Detaşamentul Reşiţa. De asemenea, la Reşiţa, pe Valea Ţerovei, au fost inundate curţile unor agenţi economici, a declarat Anca Balint, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.

La Reşiţa, pîrîul Ţeroviţa a inundat mai multe hale de producţie, dar şi drumul dintre cartierul reşiţean Ţerova şi satul Bratova. La fata locului au acţionat mai multe echipaje de la Primăria Reşiţa şi de la Apele Române, pentru a aduna gunoaiele adunate sub un pod unde exista risc maxim de revărsare a apei. Apa a ajuns şi pe şoseaua de centură, din cauza canalizării care nu a mai făcut faţă, îngreunînd, timp de cîteva ore, circulaţia autovehiculelor.

Cîteva curţi şi grădini, dar şi zeci de hectare de teren agricol au fost inundate la Ezeriş.
Cota de inundaţie de pe pîrîul Tău a fost depăşită cu 45 cm, la Soceni, din cauza unor canale colmatate, Societatea de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin a anunţat depăşiri ale cotelor de atenţie pe rîurile Goleţ, cu 31 cm, Rîul Alb, cu 50 cm, Valea Ţerovei, cu 30 cm, Sebeş, cu 3 cm, Bistra cu 30 cm, Rusca 30 cm, Bistra - 10 cm şi Valea Mare, cu 4 cm.
Inundaţii au fost semnalate şi la Sat Bătrîn, comuna Armeniş şi la Moldova Veche. În tot judeţul Caraş-Severin au fost inundate sute de hectare de teren cultivat, existînd posibilitatea ca pe aceste suprafeţe recolta să fie compromisă.

O evaluare exactă a pagubelor se va face dupa retragerea apelor. Marţi seara, CFR a scos pe teren mai multi angajaţi pentru a interveni între staţiile CFR Brebu şi Cornuţel dupa ce un copac a căzut peste locomotiva unui tren mărfar. Circulaţia pe ruta Reşiţa-Caransebeş a fost reluată în jurul orei 24.

Codul portocaliu de inundaţii se menţine la nivelul judeţului Caraş-Severin, pînă miercuri la ora 18.00, perioadă în care sînt prognozate scurgeri de pe versanţi şi creşteri ale debitelor pe rîurile Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna şi afluenţi.


Etichete pagube în Caraş-SeverinploiAnca BalintInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live