Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Septembrie 2019
Vizualizari: 719
Comentează add

PSD a propus tuturor partidelor să semneze un pact naţional pentru "bunăstarea românilor", prin care să se angajeze că nu vor reduce salarile şi pensiile.

Pact naţional pentru "bunăstarea românilor"

radiojurnal

PSD a propus tuturor partidelor să semneze un pact naţional pentru "bunăstarea românilor", prin care să se angajeze că nu vor reduce salarile şi pensiile.

Documentul, transmis şi partenerilor sociali, mai prevede menţinerea facilităţilor acordate IMM-urilor şi a nivelului de impozitare pentru persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi independente.

Proiectul de acord a fost anunţat pe Facebook de premierul Viorica Dăncilă şi prezentat de purtătorul de cuvânt PSD, Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu: Noi, partidele semnatare ale prezentului pact, ne angajăm cu privire la pensiile românilor, să nu modificăm sau să amânăm aplicarea articolelor din Legea pensiilor care prevăd majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1.775 de lei, creșterea nivelului indemnizației minime la 775 de lei începând cu 1 septembrie 2020, precum și recalcularea pensiilor. Ne angajăm să nu susținem modificarea sau amânarea aplicării articolelor din Legea salarizării.

Documentul nu a fost însă primit bine de formaţiunile parlamentare.

Într-o primă reacţie, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a spus că ar fi o sfidare la adresa bunului simţ, după ce PSD ar fi promovat până acum doar bunăstarea clientelei politice.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit despre un gest politic, iar liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat că singurul pact la care ar putea adera cu toată convingerea ar fi unul referitor la plecarea actualului guvern.

În ceea ce-l priveşte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a pledat pentru un pact naţional pe învăţământ, pe motiv că educaţia este unul dintre principalele resorturi ce pot contribui la schimbarea în bine a României.


Etichete psdpactbunastare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live