Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

18 Octombrie 2016
Vizualizari: 703
Comentează add

Pentru bolile oncologice au fost aprobate douăsprezece medicamente încă din luna iulie, dar pacienţii nu au încă acces la ele.

Pacienţii cu cancer "găsesc greu medicamentele uzuale de întreţinere"

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi atrag atenţia că numeroase medicamente dispar în continuare de pe piaţa românească.

Ei avertizează că noile metode prin care sunt calculate preţurile medicamentelor agravează situaţia în care se află mulţi oameni bolnavi.

Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiilor Pacientilor cu Afecţiuni Cronice din România: "În acest moment, pacienţii cu cancer îşi găsesc foarte greu medicamentele uzuale de întreţinere. Sunt vreo patru medicamente care lipsesc frecvent şi care sunt aduse sporadic, cum le găseşte şi Unifarm, deci nu este un contract cu un furnizor de medicamente în acest sens şi de aceea le aduce Unifarm pe nevoi speciale. Nu mai vorbesc de acel HG, dat în 27 iulie, unde 21 de medicamente au fost introduse pe listă. Nu avem nici în acest moment - legea spune că în 30 de zile trebuia să fie în folosinţa pacienţilor - nici acum nu s-a întâmplat".

Pentru bolile oncologice au fost aprobate douăsprezece medicamente încă din luna iulie, dar pacienţii nu au încă acces la ele.

Cezar Irimia a mai declarat că asociaţia pe care o reprezintă va acţiona în justiţie Ministerul Sănătăţii pentru politicile dezastruoase care au afectat pacienţii.


Etichete medicamenteasociatii de pacientifarmaciiministerul sanatatiicezar irimiaboli oncologice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live