Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Februarie 2019
Vizualizari: 502
Comentează add

Parlamentarii ucraineni au votat, în lectură finală, înscrierea în Constituţie a obiectivelor ţării de aderare la NATO şi la UE.

P. Poroşenko: "Aderarea Ucrainei la UE şi la NATO este un obiectiv real"

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.         Foto: Arhivă.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că aderarea Ucrainei la NATO și la Uniunea Europeană este un obiectiv real. Poroşenko a făcut această declaraţie într-un discurs susţinut joi, 7 februarie, în Parlamentul de la Kiev, înainte ca deputaţii ucraineni să voteze proiectul de lege privind înscrierea în Constituţie a obiectivelor de aderare a Ucrainei la NATO şi la UE.
 
"Ucraina are nevoie de unitate în cazul votului nostru istoric. Sunt convins că vom continua eforturile noastre comune de implementare a reformelor. De asemenea, sunt convins că aderarea la UE și la NATO este un obiectiv cât se poate de real. Prin eforturile noastre comune, țara va avea asigurată aderarea la NATO și aderarea la UE", a afirmat Petro Poroşenko.
 
Potrivit preşedintelui, Ucraina trebuie să "avanseze pe calea aderării la UE și la NATO". "Acum zece ani, în această sală de şedinţe s-au făcut apeluri la o abordare multi-vectorială. Au existat apeluri iresponsabile la rămânerea la statutul de ţară nealiniată. Vreau să reamintesc tuturor că, în februarie 2013, Rusia a început agresiunea împotriva Ucrainei când aveam statut de ţară nealiniată. Acel statut nu ne-a salvat. Acum, însă, trebuie să mergem în mod decisiv pe calea aderării la UE și la NATO", a remarcat Poroșenko.
 
După discursul preşedintelui, parlamentarii ucraineni au votat, în lectură finală, înscrierea în Constituţie a obiectivelor ţării de aderare la NATO şi la UE, proiectul de lege fiind susţinut de 334 de deputaţi.

Etichete UcrainaNATOUEUniunea EuropeanăConstituţieparlamentangajamentobiectiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live