Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 345
Comentează add

Primăria Capitalei a amânat până în luna martie a anului viitor aplicarea taxei de poluare, cunoscută şi ca "vinieta Oxigen".

"Oxigen pentru Bucureşti"

florin-lepadatu

 Foto: Marcela Petcu

Primăria Capitalei a amânat până în luna martie a anului viitor aplicarea taxei de poluare, cunoscută şi ca "vinieta Oxigen".

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că doreşte ca în ianuarie şi februarie să informeze mai bine populaţia în legătură cu efectele introducerii acestei taxe.

Măsura a fost una contestată atunci când a fost anunţată şi a suferit o serie de modificări. 

Reporter Ciprian Sasu: "În lunile ianuarie şi februarie, traficul şi poluarea sunt mai scăzute în Bucureşti, a declarat ieri Gabriela Firea.

În plus, cele două luni vor fi şi o ocazie bună pentru a exista o informare şi o conştientizare din partea cetăţenilor pe tema vinietei Oxigen, a menţionat edilul.

Gabriela Firea: "Nu este vorba despre o derogare, nu este vorba despre o amânare, neapărat, de teama unor reacţii, ci pentru că este normal ca populaţia să înţeleagă care este rolul acestui proiect, "Oxigen pentru Bucureşti", un oraş în care să se lupte cu poluarea la modul real."

Această vinietă este binevenită şi ar fi trebuit să fie mai aspră cu autoturismele care nu sunt înmatriculate în Capitală, a mai spus primarul Gabriela Firea.

Într-adevăr, atunci când a fost anunţată, acesta a fost obiectivul principal al taxei, însă contestatarii ei au vorbit de caracterul discriminatoriu.

Edilul a spus că încă studiază cu specialiştii Primăriei această posibilitate.

Consiliul General a adoptat la sfârşitul lunii octombrie proiectul final, care prevede că toate maşinile cu norma de poluare sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen de acces şi circulaţie în Capitală.

Taxa ar urma să fie introdusă şi pentru maşinile Euro 4 de la 1 ianuarie 2021.

Potrivit Gabrielei Firea, Bucureştiul se află pe locul 4 la nivel naţional în ceea ce priveşte poluarea şi pe locul 6 la nivel european."


Etichete Poluaretrafic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live