Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mirela Băzăvan

3 Iunie 2015
Vizualizari: 3023
Comentează add

"Când dăruieşti iubire, ţi se întoarce înzecit. Asta e deviza mea în viaţă: iubirea faţă de Creator şi faţă de Creaţie", spune profesorul dr.Ovidiu Bojor.

Ovidiu Bojor, tinereţe fără bătrâneţe! Ovidiu Bojor, tinereţe fără bătrâneţe! - Conține audio

mirela-bazavan

 Ovidiu Bojor. FOTO: Mirela Băzăvan.

Zilele trecute, s-au implinit 30 ani de la prima expediţie românească în Himalaya, organizată de cercetatorul în biologie Ovidiu Bojor, obiectivul atins, în mai 1985, fiind varful Gurja Himal (7.165 m). 

La vremea respectivă, cunoscutul autor a zeci de tratate de fitoterapie şi brevete farmaceutice era expert al Naţiunilor Unite pentru Africa şi Asia. 
 
Nepalul i-a ramas la suflet şi spune că oamenii de acolo, muncitori si modesti, se aseamănă cu tăranii români de la munte, pe care i-a cunoscut bine încă din anii copilăriei, cand urca alaturi de tatal sau în Munţii Căliman ori din vacanţele petrecute vara la bunici, pe malul Muresului. 
 
AUDIO: Interviu cu Ovidiu Bojor.
 
Mai apoi, pasiunea pentru plante medicinale şi convingerea că poate ajuta oamenii să se vindece îl purtaseră  în Carpaţi, pentru a carta flora României. 
 
“Mergi tot timpul spre lumină şi te va conduce spre lumină!” - îmi spune academicianul Ovidiu Bojor că a învăţat de la Monseniorul Vladimir Ghika, pe care l-a cunoscut , în1947, la Bucuresti. 
 
Şi tot de la Monseniorul Ghika ştie că Dumnezeu dăruieşte celor care se dăruiesc. 
 
"Când dăruieşti iubire, ţi se întoarce înzecit. Asta e deviza mea în viaţă: iubirea faţă de Creator şi faţă de Creaţie. Cum să nu te simţi tanăr?" – obişnuieşte să spună Ovidiu Bojor şi adaugă regula după care se ghidează în viaţă: opt ore de muncă, opt ore de odihnă activă şi opt ore de somn. 
 
Şi îi dai crezare:  la cei 90 de ani, împliniţi pe 1 noiembrie, dă şi acum sfaturi medicale oricui îi trece pragul.
 
Ca nimeni altul, te priveste în ochi, îţi zâmbește şi te molipseşte cu optimismul şi energia lui de om veşnic tânăr.

Etichete exclusiv onlineHimalayacercetator în biologieOvidiu BojorGurja Himalexpert al Naţiunilor Unite pentru Africa şi AsiaCând dăruieşti iubireţi se întoarce înzecitiubirea faţă de Creator şi faţă de Creaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live