Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

17 Septembrie 2022
Vizualizari: 419
Comentează add

OUG privind plafonarea prețurilor la energie, la Senat

iulia-gherman

Foto senat.ro

În Comisia parlamentară specială pe legile justiției, săptămâna viitoare este așteptat votul pe proiectul privind organizarea și funcționarea CSM, iar senatorii încep să dezbată amendamentele depuse la ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie.

Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie se află pe masa de lucru a Senatului în calitatea de primă cameră sesizată și este posibil ca de săptămâna viitoare să fie luate în discuție, în comisiile de specialitate, inclusiv amendamentele depuse atât de reprezentanții opoziției, cât și de ce ai puterii.

Startul dezbaterilor depinde însă de deciziile luate la nivelul coaliției de guvernare cu privire la amendamentele care pot fi acceptate.

Parlamentarii PSD consideră că actul normativ trebuie îmbunătățit și propune, între altele, prețuri plafonate pentru cultele religioase, industria farmaceutică și transportul public. În atenția Parlamentului se află și cele trei proiecte de lege adoptate de guvern pe tema justiției.

Luni este programat votul în Comisia specială pentru documentul care vizitează organizarea și funcționarea CSM, după care vor începe discuțiile pentru proiectul privind organizarea judiciară și statutul magistraților.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, subliniază că de adoptarea rapidă a acestor legi depinde încadrarea în obiectivele stabilite de Mecanismul de Cooperare și Verificare.

USR insistă însă ca votul să fi dat doar după consultarea Comisiei de la Veneția asupra propunerilor formulate de guvern în domeniul justiției.


Etichete ougsenatpreturilegile justitieipsdpnlusrcsm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live