Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

3 Februarie 2015
Vizualizari: 1641
Comentează add

Ordonanța de urgență prevede, printre altele, că profitul reinvestit în echipamente tehnologice destinate activităţilor economice este scutit de impozitare.

OUG privind modificarea Codului Fiscal, aprobată

amalia-bojescu

Foto: Arhivă.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat marți, în calitate de for decizional, Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codului Fiscal.

Aceasta prevede, printre altele, că profitul reinvestit în echipamente tehnologice destinate activităţilor economice este scutit de impozitare.

Potrivit actului normativ, facilitatea se acordă în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă şi se aplică pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, produse sau achiziţionate după 1 iulie 2014 şi puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2016, inclusiv.

Deputatul PNL, Andreea Paul, a precizat că această măsură este necesară mediului de afaceri, pentru cel investiţional şi pentru crearea de locuri de muncă.

Ea a criticat, însă, lipsa de profesionalism a Executivului, în redactarea actului normativ, şi inconsecvenţa acestuia, în promovarea măsurilor de relaxare fiscală.

"Pe de o parte, scuteşte de impozit profitul reinvestit, dar introduce taxa pe clădirile speciale, adică pe echipamentele de producţie, sau introduce supraacciza la carburant sau multe alte taxe şi impozite noi sau majorate", a spus Andreea Paul.

Liderul Grupului PSD, Marian Neacşu, a precizat că înţelege criticile opoziţiei, dar mai importante sunt efectele pe care actul normativ le generează.

"Măsura a fost îndelung aşteptată de mediul de afaceri şi efectele au fost pozitive. Colega mea ştie sunt convins chiar mai bine decât mine că în urma execuţiei bugetare a anului trecut rezultatele financiare ca urmare a aplicării acestei măsuri au fost pozitive, nu negative", a declarat Marian Neacșu.


Etichete Camera DeputațilorOUGCod FiscalimpozitareAndreea PaulAndreea PaulPNLPSDMarian Neacșu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live