Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Mai 2022
Vizualizari: 259
Comentează add

Guvernul urmează să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind creşterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

OUG privind creşterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

radiojurnal

  Foto: Agerpres.

Guvernul urmează să aprobe astăzi o ordonanţă de urgenţă privind creşterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, fără ca angajatorii să plătească taxe pe această majorare.

Măsura se aplică angajaţilor care au contracte individuale de muncă şi îşi propune să atenueze efectul creşterilor de preţuri din ultima perioadă.


Reporter: De la 1 iunie, angajații cu salariu minim vor primi în plus 200 de lei, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, măsura fiind partea a pachetului "Sprijin pentru România" și are drept scop combaterea consecințelor negative generate de creșterea prețurilor.

Măsura se aplică pentru salariații care desfășoară activitatea în baza contractelor individuale de muncă încadrați cu normă întreagă. Practic, angajatorul va majora voluntar salariul de bază de la nivelul de 2.550 de lei, cât este în prezent, la 2.750 de lei.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data de 1 iunie și 31 decembrie.

Suma de 200 de lei nu se va include în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii și în consecință, angajatorii salariaților ce beneficiază de această facilitate fiscală nu vor datora contribuția asiguratorie pentru muncă la stabilirea și calculul indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate lunar.

În nota de fundamentare se mai arată că dacă această măsură nu ar fi promovată, ar putea exista consecințe negative, în sensul în care ar crește vulnerabilitatea persoanelor cu venituri reduse din salarii.


Etichete guvernougsalariul minim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live