Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

9 Octombrie 2020
Vizualizari: 163
Comentează add

OUG pentru eşalonarea la plată a obligaţiilor bugetare

andrei-serban

   Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Guvernul a prelungit cu șase luni suplimentarea numărului de 2.000 de posturi pentru personalul contractual necesar în direcțiile de sănătate publică și în serviciile de ambulanță din întreaga țară. Executivul a aprobat și un memorandum privind contractarea unui împrumut de 250 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru Spitalul regional de Urgență de la Iași, după cum a anunțat ministrul de finanțe, Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern. Tot ieri, a fost prezentată și ordonanța privind eșalonarea la plată pe o perioadă de 12 luni a obligațiilor fiscale, ordonanță care urmează să intre în dezbatere publică până la următoarea ședință. Are detalii reporterul nostru, Andrei Șerban.
 
Reporter: Premierul Ludovic Orban are programată pentru astăzi o întâlnire cu reprezentanții domeniului Horeca. Ieri, guvernul a discutat în primă lectură proiectul unei ordonanțe de urgență care scutește de la plata impozitului specific până la sfârșitul acestui an companiile din domeniul Horeca. O altă prevedere a ordonanței stabilește că, pe o perioadă de 12 luni, eșalonat, contribuabilii pot să își plătească obligațiile bugetare restante, după declararea stării de urgență. Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a precizat ce condiții trebuie să îndeplinească acești contribuabili pentru a beneficia de reeșalonare.
 
Florin Cîţu: Să nu înregistreze obligaţii bugetare restante la data declarării stării de urgenţă. Să nu se afle în procedură de insolvenţă - şi aici, pentru companiile care sunt în procedură de insolvenţă, dar care şi-au plătit ratele, deci, nu au avut restanţe, vom veni cu o reglementare separată. Să nu se afle în dizolvare, potrivit prevederilor legale în vigoare, să aibă depuse toate declaraţiile fiscale.
 
Reporter: O altă prevedere a Ordonanței de Urgență prelungește până la 2 decembrie termenul până când autoritățile locale pot să stabilească reducerea cu până la 50% a impozitului pe clădiri. Proprietarii pot să depună până pe 21 decembrie cererile de reducere a impozitului.
 
(PH)

Etichete eşalonare la platăobligaţii bugetare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live