Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

5 Martie 2019
Vizualizari: 765
Comentează add

Un amendament care prevedea plata alocațiilor de la 1 aprilie a fost respins de majoritate care cere ca mai întâi să fie promulgată Legea bugetului de stat pe 2019.

OUG de majorare a alocațiilor pt. copii e adoptată de o comisie a Senatului

alina-stanuta

 

Senatorii din Comisia pentru muncă au aprobat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care sunt majorate alocaţiile pentru copii.

Proiectul a trecut cu voturile majorităţii, în timp ce PNL s-a abţinut. În cadrul dezbaterilor din Comisia pentru muncă, senatorul PNL Carmen Hărău a solicitat adoptarea unui amendament prin care alocaţiile copiilor să crească de la 1 aprilie.

Amendamentul a fost respins de majoritatea parlamentară, reprezentanţii PSD explicând că plata majorată a alocaţiilor depinde de promulgarea bugetului de stat.

În consedinţă, PNL s-a abţinut de la votul din comisie. Senatorul PNL Carmen Hărău:

"Cum putem fi de acord cu amânarea sine die a alocaţiilor? Asta ar fi însemnat votul nostru pozitiv. Putem ajunge liniştiţi în toamnă fără alocaţii mărite, pentru că semnalul pe care PSD l-a dat de la capul locului este că e foarte interesant să lucreze fără buget. Ne-am abţinut pentru că suntem interesaţi să crească alocaţiile copiilor, dar nu putem să ne facem că vedem această tergiversare", a declarat senatorul Carmen Hărău.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, senatorul PSD Ion Rotaru, are însă o altă opinie.

"Faptul că Partidul National Liberal votează întotdeauna împotriva propriilor amendamente demonstrează încă o dată că nu sunt consecvenţi în deciziile pe care le iau, atunci când se formulează un amendament la lege - şi ei au formulat acest amendament de mărire a alocaţiilor pe o lege, nu l-au fundamentat, având în vedere faptul că există nişte proceduri; pe tehnică legislativă trebuie să ai, pe de o parte, sursa de finanţare, pe de altă parte, să procedezi conform procedurilor legislative", susține Ion Rotaru.

Ordonanţa de urgenţă a guvernului prin care sunt majorate alocaţiile pentru copii va intra cel mai probabil în dezbaterea plenului Senatului săptămâna viitoare, ca primă Cameră sesizată.

Documentul prevede creşterea alocaţiilor copiilor, astfel: 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap şi 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi 18 ani.

Ordonanţa de urgenţă a guvernului a fost adoptată de executiv după ce Parlamentul a aprobat un amendament al PNL la bugetul de stat, care prevede majorarea alocaţiei copiilor cu vârsta cuprinsă înter doi şi 18 ani, de la 84 de lei, la 150 de lei.


Etichete Carmen HărăualocațiicopiiSenatPSDbugt de statIon Rotaru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live