Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2016
Vizualizari: 783
Comentează add

Ouăle importate din spaţiul comunitar nu respectă legislaţia naţională privind marcarea pe coajă a perioadei în care pot fi consumate, spune preşedintele Federaţiei Pro Agro.

Ouăle importate din spaţiul comunitar "nu respectă legislaţia naţională"

radiojurnal

Magazin alimentar în Bucureşti. Foto: Arhivă/Ionut Iamandi.

Producătorii din industria alimentară românească atrag atenţia autorităţilor că ouăle importate din spaţiul comunitar nu respectă legislaţia naţională privind marcarea pe coajă a perioadei în care pot fi consumate.

Preşedintele Federaţiei Pro Agro, Emil Dumitru, a declarat pentru Radio România Actualităţi că, în aceste condiţii, este foarte greu de stabilit dacă ouăle respective se încadrează în termenele de valabilitate.

În context, producătorii români au solicitat controale serioase privind calitatea acestor produse.

România este singura ţară din comunitatea europeană unde ouăle sunt inscripţionate direct din ferma producătoare - a spus Aurora Alexandru, manager al unei ferme avicole autohtone.

Ea a subliniat că durata de valabilitate a unui ou este de 28 de zile, şi a adăugat că ouăle de import ajung pe rafturile magazinelor după cel puţin o săptămână de la recoltare în contextul în care de multe ori ele vin în ţară neştampilate, iar procedura este realizată ulterior.


Etichete oualegislatie nationalaoua importatefederatia pro agroemil dumitruferme avicoleaurora alexandruProducătorii din industria alimentară româneascămarcarea pe coajă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live