Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

1 Octombrie 2017
Vizualizari: 10155
Comentează add

FOTO: 345 de militari romani, cazuti in luptele de la Stalingrad in 1942-1943, au fost reinhumati pe 29 septembrie la Cimitirul Militar Roman din Rossoshka.

Ostași români căzuți în luptele de la Stalingrad, reînhumați la Rossoșka

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Alexandru Beleavski.

345 de militari romani, cazuti in luptele de la Stalingrad in 1942-1943, au fost reinhumati pe 29 septembrie la Cimitirul Militar Roman din cadrul Complexului Memorial Militar de la Rossoshka, in apropiere de Volgograd (fostul Stalingrad).
 
In acest prim cimitir romanesc din Rusia, inaugurat in anul 2015 si destinat militarilor morti pe front in Cel de la II Razboi Mondial, au fost reinhumati pina in prezent peste 1000 de soldati, subofiteri si ofiteri, cazuti la Stalingrad si Cotul Donului, ale caror oseminte au fost colectate din numeroase cimitiree de campanie din zona luptelor.
 
La solemnitati au participat consilierul de stat Constantin Dudu Ionescu, care a dat citire unui mesaj din partea presedintelui Klaus Iohannis, senatorul Titus Corlatean si deputatul Bogdan Rodeanu din partea celor doua camere ale Parlamentului, Secretarul general al MApN Codrin Munteanu, ambasadorul Romaniei la Moscova Vasile Soare, alti reprezentanti ai ministerelor apararii si de externe, atasati militari ai mai multor tari occidentale, acreditati la Moscova.
 
Din partea rusa a fost de fata reprezentatul asociatiei Voennye memorialy (Memoriale militare), cu particparea careia a fost realizata recuperarea osemintelor si reihumarea lor, si ai autoritailor locale.
 
Un preot militar roman a oficiat o slujba de pomenire. Peste sicrie, participantii au presarat, simbolic, pamint adus din Romania.
 
Inaintea ceremoniei, delegatia romana a depus flori la Memorialul militarilor sovietici si la Cimitirul militar german din cadrul complexului Rossoshka, in cimitirul german fiind inhumati si 673 de militari romani.
 
FOTO: Ceremonie de reînhumare, în Cimitirul de la Rossoşka - Volgograd, a 345 de militari români căzuţi la datorie. Sursa foto: Alexandru Beleavski.

 
FOTO: Depunere de coroane la Cimitirul Militar German. Sursa foto: Alexandru Beleavski.

 
FOTO: Depunere de coroane la Memorialul militarilor sovietici. Sursa foto: Alexandru Beleavski.
 


Etichete exclusiv online345 de militari romanicazuti in luptele de la Stalingradceremonie reinhumarecimitirul miltar romanrossoskaconstantin dudu ionescutitus corlateanvasile soaremoscovarusiaromaniabogdan rodeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live