Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Aprilie 2014
Vizualizari: 774
Comentează add

Reprezentanţii pacienţilor şi ai producătorilor de medicamente sunt nemulţumiţi de amânarea fără termen a intrării în vigoare a noii liste de medicamente compensate şi gratuite.

Organizaţii ale pacienţilor ameninţă cu proteste

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Reprezentanţii pacienţilor din România anunţă că vor declanşa proteste de stradă şi acţiuni în instanţă, nemulţumiţi de amânarea fără termen a intrării în vigoare a noii liste de medicamente compensate şi gratuite.

Organizaţiile de pacienţi spun că argumentele lor se bazează pe cazuri concrete de persoane care suferă de afecţiuni ce pot fi tratate doar cu medicamente scumpe şi care, în mod normal, ar trebui să se regăsească pe această listă.

Cezar Irimia este preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Cronici din România.

"Înainte de 15 de mai, înaintea alegerilor europarlamentare, vom declanşa proteste în faţa prefecturilor din ţară, acolo unde avem organizaţii membre, în faţa Guvernului României şi în faţa Parlamentului European.

"În acelaşi timp, avocatul Alianţei Pacienţilor Cronici din România pregăteşte acţiuni de judecată pentru pacienţii nemulţumiţi că nu au acces la tratament şi cărora li se pune în pericol viaţa. Tot avocatul nostru, va iniţia şi o cerere de intrare a României în infringement la Bruxelels pentru încălcarea drepturilor pacienţilor", spune Cezar Irimia.

Şi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente cere autorităţilor să comunice o dată clară la care va fi actualizată lista de medicamente compensate şi gratuite.

Recent, ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu, a precizat că introducerea noilor medicamente pe lista de compensate şi gratuite trebuie făcută simultan cu excluderea unor produse şi coroborată cu impactul financiar.


Etichete pacienţidoctormedicamentcompensatgratuitCezar Irimia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live