Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Mai 2019
Vizualizari: 383
Comentează add

Ordonanţa de urgenţă în domeniul taximetriei care intră joi în vigoare este îndreptată împotriva pirateriei, şi nu a şoferilor care oferă servicii alternative de transport urban.

Ordonanţa de urgenţă în domeniul taximetriei

florin-lepadatu

 

Ordonanţa de urgenţă în domeniul taximetriei care intră joi în vigoare este îndreptată împotriva pirateriei, şi nu a şoferilor care oferă servicii alternative de transport urban, de tip Uber sau Bolt - dă asigurări ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, care este şi vicepremier, Daniel Suciu.

Proiectul de act normativ care să reglementeze platformele de ridesharing nu a fost încă finalizat.

Vicepremierul a explicat este un act normativ extrem de complex, în România nefiind regelementată până acum activitatea de ridesharing.

Daniel Suciu: "S-a vorbit foarte mult de posibile abuzuri care se vor face începând de mâine.

Eu îndemn ca cei care vor să facă exces de zel să nu o facă şi mă refer la concurenţii celor din activitatea de ridesharing.

Mai avem cel puţin trei puncte de definitivat şi această ordonanţă va fi finalizată.

Dar de joi încolo activităţile ilegale şi de piraterie vor fi combătute, nu altceva."

Conform legii, de joi, şoferii care oferă servicii alternative de transport urban riscă amenzi de peste 25.000 de lei, dar şi reţinerea documentului autoturismului - a explicat pentru Radio România Actualităţi, Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti. 

Andra Arsintescu: "În cazul în care nu au autorizaţia de transport în regim taxi sau închiriere se vor sancţiona cu amendă cuprinsă între 25.000 de lei şi 50.000 de lei, iar în cazul în care autorizaţia de taxi sau închiriere nu este valabilă sancţiunea este cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei."

Reporter: "Pe lângă sancţiunile financiare?"

Andra Arsintescu: "Pe lângă sancţiunile acestea se suspendă şi dreptul de a utiliza autovehiculul, ridicându-se şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare pe o perioadă de şase luni."

A consemnat reporterul RRA, Alexandru Lancuzov.


Etichete MicrofonRRA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live